Αρχικήinet6 αλλαγές για το νέο έτος, ώστε να ενισχύσετε την ψηφιακή σας...

6 αλλαγές για το νέο έτος, ώστε να ενισχύσετε την ψηφιακή σας ασφάλεια

ψηφιακήΟι παραβιάσεις δεδομένων, οι εκτεταμένες επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και η αθέμιτη εξατομικευμένη διαφήμιση, σημάδεψαν τον ψηφιακό κόσμο το 2018.

Καθώς οι τεχνολογίες αλλάζουν, οι εμπειρογνώμονες παρέχουν νέες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να μένετε ασφαλείς. Καθώς αρχίζει το 2019, μπορείτε να ακολουθήσετε μια σειρά από απλά βήματα, για να διατηρήσετε την ψηφιακή ζωή σας ασφαλή και χωρίς παραπληροφόρηση.

  1. Ορίστε τα όριά σας και εμμείνετε σε αυτά

Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς είναι να ορίσετε τα δικά σας όρια. Αποφασίστε μόνοι σας και εκ των προτέρων, ποια δεδομένα είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε με εφαρμογές και υπηρεσίες online και τηρήστε αυτά τα όρια.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν η πιο πρόσφατη νέα εφαρμογή σας ζητάει άδεια που ξεπερνά αυτό που είστε διατεθειμένοι να μοιραστείτε, θα είστε πιο προετοιμασμένοι να απαντήσετε. Επίσης, ορίστε όρια στις ηλεκτρονικές συζητήσεις που είστε διατεθειμένοι να συμμετάσχετε. Αποχωρήστε από μια συζήτηση που περισσότερο σας βλάπτει παρά σας βοηθά. Είναι ακόμη χρήσιμο να ορίσετε όρια για το πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για την ψηφιακή σας ασφάλεια – κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα ατελείωτο καθήκον.

  1. Βγείτε από τον κλοιό των φίλτρων σας

Οι άνθρωποι που ενημερώνονται κατά κύριο λόγο ή και αποκλειστικά, από τα κοινωνικά μέσα, στην ουσία βλέπουν αυτά που οι διάφοροι αλγόριθμοι αποφασίζουν να προβάλλουν σε κάθε χρήστη.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν αυτοί οι αλγόριθμοι, οι άνθρωποι αυτοί είναι πιθανό να βλέπουν άρθρα μόνο από πηγές ειδήσεων που έχουν δηλώσει ότι τους αρέσουν και με τις οποίες τείνουν να συμφωνούν. Αυτή η απομόνωση από ανθρώπους με άλλες απόψεις και από αποδεικτικά στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν συγκεκριμένες προοπτικές, συμβάλλει σε πρωτοφανή επίπεδα κομματισμού και διαφωνίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Με το επισκέπτεστε και άλλα sites που μπορεί να μην ανήκουν σε αυτά που έχετε κάνει like, αποκτάτε μια πιο σφαιρική άποψη των γεγονότων και έχετε πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

  1. Διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας

Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης δεν είναι πλέον η ισχύς τους, αλλά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για όλους ή για πολλούς από τους λογαριασμούς τους. Οι ερευνητές αποστέλλουν ειδοποιήσεις για να σας ενημερώσουν πότε ένας από αυτούς τους επαναχρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης έχει διαρρεύσει, αλλά είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης, ειδικά για τους πιο πολύτιμους λογαριασμούς σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Ή χρησιμοποιήστε την κλασική μέθοδο, γράφοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε χαρτί. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πολύ πιο ασφαλές να γράψετε έναν κωδικό από το να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό παντού. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο αν είστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι με τους οποίους ζείτε ή οι συχνοί σας επισκέπτες δεν θα προσπαθήσουν να μπουν στους λογαριασμούς σας.

  1. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Προσθέτοντας ένα επιπλέον βήμα για να συνδεθείτε με τα πιο σημαντικά κοινωνικά μέσα σας, τα email σας και τους οικονομικούς λογαριασμούς σας, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην προστασία. Τα συστήματα ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι γνωστά για την αποστολή ενός εξαψήφιου κωδικού, μέσω μηνυμάτων,  που μπορείτε να πληκτρολογήσετε ως μέρος της διαδικασίας σύνδεσης. Ενώ οποιοσδήποτε έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων είναι καλύτερος από το να μην έχετε κανένα, τα μηνύματα κειμένου μπορούν εύκολα να παρακολουθούνται. Μια ακόμη ασφαλέστερη διαδρομή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εφαρμογή δημιουργίας κώδικα στο τηλέφωνό σας.

Τα άτομα που αλλάζουν συχνά τηλέφωνα ή κάρτες SIM ή που επιθυμούν πρόσθετη προστασία, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κι ένα φυσικό κλειδί, που συνδέεται στον υπολογιστή για να επιτρέψει τη σύνδεση.

  1. Διαγράψτε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Οι εφαρμογές smartphone παρακολουθούν την τοποθεσία σας και μοιράζονται τα δεδομένα της με εταιρείες διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Απλώς και μόνο μεταφέροντας ένα κινητό στην τσέπη σας, μπορεί να δώσει στις εταιρίες παρακολούθησης, στοιχεία για το πού πηγαίνετε και πόση ώρα μένετε εκεί και οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το τηλέφωνό σας μπορούν να προσφέρουν ενδείξεις για την ταυτότητά σας.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον μια εφαρμογή, απεγκαταστήστε την από το τηλέφωνό σας. Αν την χρειάζεστε ξανά, μπορείτε πάντα να την εγκαταστήσετε και πάλι.

  1. Κρατήστε ενημερωμένες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε

Οι εταιρείες λογισμικού δεν γνωρίζουν πάντα όλες τις ευπάθειες στα προγράμματά τους – και όταν εκδίδουν ενημερώσεις, οι χρήστες δεν γνωρίζουν πάντα αν διορθώνουν ένα σημαντικό πρόβλημα ή κάτι δευτερεύον. Η κορυφαία συμβουλή των εμπειρογνωμόνων είναι να κρατάτε το λογισμικό σας ενημερωμένο στους υπολογιστές σας και τις φορητές συσκευές σας.

Ας ελπίσουμε ότι το 2019, θα αποδειχθεί μια πιο ασφαλής χρονιά για την ψηφιακή ασφάλεια!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS