Αρχικήinet15 εκπληκτικά κόλπα της Google που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

15 εκπληκτικά κόλπα της Google που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Google

Η πιο ισχυρή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από μια απλή εύρεση πληροφοριών. Η πλήρης G-suite αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και πολλοί από εμάς έχουμε ανεβάσει ολόκληρη την ψηφιακή ύπαρξή μας στο Drive. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν συνειδητοποιούν καν πόση δύναμη τους δίνει αυτό το απλό πρόγραμμα περιήγησης, χάρη στα πολλά χαρακτηριστικά και κόλπα που προσφέρει η Google.

  1. Προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης της Google

Όλοι γνωρίζουν πώς να κάνουν μία απλή αναζήτηση στο Google. Ωστόσο, οι έμπειροι χρήστες προτιμούν τη λειτουργία σύνθετης αναζήτησης, η οποία βοηθά να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας. Μπορείτε να βρείτε ιστότοπους με συγκεκριμένες λέξεις, ακριβείς φράσεις, αριθμούς, γλώσσες και περιοχές, μεταξύ άλλων παραμέτρων.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, πατήστε στις Ρυθμίσεις ακριβώς κάτω και στα δεξιά του κύριου πεδίου κειμένου και αναζητήστε το Σύνθετη αναζήτηση. Θα δείτε πολλά πεδία αναζήτησης. Εκεί, μπορείτε να φιλτράρετε τις αναζητήσεις σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, επειδή η λειτουργία αναζήτησής του δεν υπάρχει, υπάρχει ένα πεδίο στην προηγμένη αναζήτηση της Google, όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά ιστότοπο ή τομέα. Για τα media, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανάλογα με το μέγεθος ή την αναλογία εικόνας, το χρώμα, την περιοχή ή ακόμα και τα αποτελέσματα φιλτραρίσματος με δικαιώματα χρήσης.

  1. Γρήγορες και εύκολες μέθοδοι αναζήτησης

Αν δεν χρειάζεστε όλα τα φίλτρα που συνοδεύουν την Σύνθετη αναζήτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες συντομεύσεις για κανονικές αναζητήσεις. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για κάτι ακριβές, προσθέστε εισαγωγικά στη λέξη ή τη φράση που αναζητάτε (π.χ. “The Man in the High Tower”).

Χρειάζεται να αποκλείσετε μια λέξη; Τοποθετήστε ένα σημάδι μείον (-) μπροστά από τη λέξη που δεν θέλετε. Προσθέστε ένα σύμβολο συν (+) μπροστά από κάθε λέξη που θέλετε να τονίσετε ως σημαντική.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε απευθείας αναζήτηση σε έναν ιστότοπο, τοποθετώντας τον ιστότοπο ακριβώς μπροστά από τη διεύθυνση URL. Θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

site: komando.com “google”

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να αναζητήσετε σχετικό περιεχόμενο.

Βάλτε @ μπροστά από μια λέξη για να αναζητήσετε κοινωνικά μέσα ή προσθέστε # μπροστά για να αναζητήσετε hashtags. Χρησιμοποιήστε το * αντί για μια άγνωστη λέξη ή ως placeholder. Μπορείτε ακόμη να κάνετε αναζήτηση μέσα σε ένα εύρος αριθμών όπως αυτό: 2002..2018.

  1. Μείνετε ενημερωμένοι, εύκολα

Θέλετε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στον καιρό σήμερα; Υποθέτοντας ότι η συσκευή σας γνωρίζει πού βρίσκεστε, γκουγκλάρετε τη λέξη “καιρός” και θα πάρετε μια λεπτομερή ημερήσια πρόβλεψη, μαζί με προγνώσεις για τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε “Καιρός στην Αθήνα” ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χάρτη και θα λάβετε λεπτομερή μετεωρολογική ενημέρωση.

Το ίδιο ισχύει και για τον έλεγχο κυκλοφορίας στην περιοχή ή τις ώρες προβολής μίας ταινίας.

  1. Παρακολουθήστε τις κρατήσεις σας

Αν έχετε κρατήσεις πτήσεων ή κρατήσεις για δείπνο μέσω του Gmail, μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες και μέσω της Google. Απλά πληκτρολογήστε “my reservations” και θα εμφανιστούν όλες οι σχετικές πληροφορίες (εφ ‘όσον είστε ήδη συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας). Και δεδομένου ότι πρόκειται για τα προσωπικά σας στοιχεία, θα είστε ο μόνος που μπορεί να δει αυτά τα αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε πληροφορίες που θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικές.

  1. Τα μαθηματικά γίνονται εύκολα

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αριθμομηχανής, απλά πληκτρολογήστε το μαθηματικό πρόβλημα ή την εξίσωση που θέλετε να λύστε στο πεδίο αναζήτησης, για να μετατρέψετε το Google σε βασική αριθμομηχανή. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε “calculator” στο πεδίο αναζήτησης.

Η Google μπορεί επίσης να κάνει μετατροπές νομισμάτων και να σας βοηθήσει με προβλήματα γεωμετρίας. Απλά πληκτρολογήστε “solve” και συμπληρώστε το υπόλοιπο. Η Google μπορεί ακόμη να φτιάξει γραφήματα.

  1. Αντίστροφη μέτρηση

Αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά στην κουζίνα ή στο γυμναστήριο, όπου οι δραστηριότητες με χρονόμετρο είναι κοινές.

Η αντίστροφη μέτρηση της Google εμφανίζει ένα προεπιλεγμένο ρολόι αντίστροφης μέτρησης πέντε λεπτών. Μπορείτε ωστόσο να αλλάξετε στην απαιτούμενη διάρκεια χρόνου.

  1. Βρείτε την προέλευση ενός Word

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google ως λεξικό, πληκτρολογώντας μια λέξη και στη συνέχεια “ορισμός” στη μηχανή αναζήτησης. Αλλά περισσότερο από μια απλή καταχώρηση, η Google παρέχει επίσης συνώνυμα, αντώνυμα και (συχνά) την ετυμολογία της λέξης – δηλαδή την προέλευση της λέξης.

  1. Ένας πρακτικός μεταφραστής

Ταξιδεύετε στο εξωτερικό; Το Google Translate μπορεί να σας βοηθήσει.

Απλά επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να μεταφράσετε και στη συνέχεια αναζητήστε οποιαδήποτε λέξη ή φράση. Το Google Translate λειτουργεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες ανά τον κόσμο.

  1. Εκτελέστε ταυτόχρονα δύο αναζητήσεις

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε μία αναζήτηση τη φορά. Εάν δεν είστε σίγουροι γι’ αυτό που ψάχνετε, η Google μπορεί να συνδυάσει αναζητήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τους όρους αναζήτησης και να τις διαχωρίσετε.

  1. Βρείτε αγαπημένους συγγραφείς

Πληκτρολογήστε έναν αγαπημένο συγγραφέα ή έναν συγγραφέα για τον οποίο έχετε ακούσει πρόσφατα από έναν φίλο. Συνήθως, στην κορυφή της οθόνης εμφανίζεται μια σειρά από εξώφυλλα βιβλίων που δείχνουν τα πλήρη έργα ή τίτλους που σχετίζονται με το όνομά του. Παρόμοιες εικόνες θα εμφανιστούν για ηθοποιούς, διευθυντές και μουσικούς.

  1. Δυνατότητα Μετρονόμου

Αυτή η δυνατότητα προορίζεται για μουσικούς. Εάν χρειάζεστε λίγη βοήθεια με τη μουσική σας, αφήστε το μετρονόμο της Google να σας βοηθήσει.

  1. Αρχείο εφημερίδων της Google

Η Google έχει αρχειοθετήσει χιλιάδες εφημερίδες ως αρχεία PDF, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από την Αμερικανική Επανάσταση.

Θα βρείτε γεγονότα από όλο τον κόσμο, σε πολλές γλώσσες. Ορισμένες συλλογές είναι ελλιπείς, αλλά οι ερασιτέχνες ιστορικοί θα χαρούν με αυτό το θησαυρό αρχειοθετημένων υλικών.

  1. Παίξτε παιχνίδια

Ξέρετε ότι υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας μια απλή αναζήτηση; Αναζητείστε το Pac-Man και το εμβληματικό παιχνίδι της arcade θα εμφανιστεί δωρεάν για όλους.

Άλλα παιχνίδια, όπως το Atari Breakout και το Zerg Rush, είναι επίσης διαθέσιμα για να παίξετε απευθείας μέσω του προγράμματος περιήγησης.

  1. Δείτε την Retro πλευρά της Google

Όπως ίσως γνωρίζετε, η μηχανή αναζήτησης Google ιδρύθηκε το έτος 1998. Για να γιορτάσουν την δημιουργία της, οι προγραμματιστές μπορούν να σας δείξουν ακριβώς πώς έμοιαζε η μηχανή αναζήτησης εκείνη την εποχή. Απλά πληκτρολογήστε “Google το 1998”.

  1. Βρείτε Easter Eggs

Τι συμβαίνει όταν πληκτρολογείτε “do a barrel roll” στο Google; Ολόκληρη η οθόνη αρχίζει να στροβιλίζεται, σαν ένα αεροπλάνο να κάνει ακροβατικά κόλπα.

Η μηχανή αναζήτησης έχει πολλά “Easter Eggs”, που κάνει τo Google να ανταποκριθεί με ξεκαρδιστικούς και απρόσμενους τρόπους όταν πληκτρολογείτε τις μαγικές λέξεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS