Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Ransomware: Αποτελεί έντονη ανησυχία για το 2019. Πως να προστατευτείτε;

Το Ransomware αποτελεί μια έντονη ανησυχία για το 2019. Σύμφωνα με μια έκθεση της Dimension Data, οι επιθέσεις ransomware αυξήθηκαν κατά 350% μεταξύ 2016 και 2017. Αυτό το ποσοστό πρέπει να ανησυχεί όλες τις επιχειρήσεις παγκοσμίως καθώς η αύξηση που σημειώνεται είναι ραγδαία.

Εάν τα αυξανόμενα περιστατικά ransomware δεν είναι αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή σας, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε άλλα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία. Το κόστος των ransomware αυξάνεται επίσης έντονα. Η μέση απώλεια λόγω μόλυνσης από ransomware είναι 2.500 δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ransomware

Τα καλά νέα είναι ότι το κόστος μπορεί να μετριαστεί σημαντικά. Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά tips που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  • Κρατήστε backup των αρχείων σας σε έναν άλλο server.

Δεν θέλετε να δημιουργείτε αποκλειστικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σε τοπικό επίπεδο. Μια μόλυνση ransomware μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το τοπικό δίκτυο, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση σε πολύτιμα αρχεία.

  • Το απομακρυσμένο backup των αρχείων σας είναι, ίσως, μια ακόμα καλύτερη λύση.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στο cloud πολύ εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείτε την πρόσβαση σε αυτά ακόμα και αν ένας hacker αποκτήσει τον έλεγχο της τοπικής μονάδας αρχείων σας.

  • Κάντε εκκαθάριση στο Drive και επαναφορά των επιλεγμένων αρχείων με μια κατάλληλη Data Recovery λύση.

Υπάρχουν πολλές λύσεις ανάκτησης δεδομένων στην αγορά. Μέσα σε αυτές και εργαλεία όπως το R Drive Image.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία αν πέσετε θύμα ransomware;

  1. Κάντε εκκαθάριση σε ολόκληρο το δίσκο. ΜΗΝ αντικαταστήσετε τα δεδομένα.
  2. Ρυθμίστε το υλικό σας σε safe mode μόλις επανεγκαταστήσετε το βασικό λειτουργικό σας σύστημα στην ίδια μονάδα που είχε αρχικά ρυθμιστεί.
  3. Επιλέξτε ποια αρχεία θέλετε να επαναφέρετε. Μπορείτε να τα επαναφέρετε με το data recovery tool.
  4. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού είναι τα αντίγραφα του ransomware, ώστε να μην τα επαναφέρετε τυχαία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επαναφέρετε όλα τα αρχεία σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το ransomware που επηρεάζει το υπόλοιπο σύστημα σας.

Το Social engineering αποτελεί βασική ανησυχία για όποιον αντιμετωπίζει κάποια μορφή cyberattack.

Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για social engineering cyberattacks;

Ναι. Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, οι hackers δεν είναι losers που ζουν στα υπόγεια των μαμάδων τους. Είναι συχνά ταλαντούχοι social engineers και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να διαιωνίσουν τις επιθέσεις τους. Στην πραγματικότητα, το πλήρες 84% των hackers χρησιμοποιούν το social engineering.

Πρέπει να γνωρίζετε όλους τους διαφορετικούς τύπους επιθέσεων που χρησιμοποιούν social engineering. Στη ουσία, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας. Βέβαια, να έχετε κατά νου ότι εξελίσσονται και τροποποιούν τις μεθόδους τους με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας κατάλληλη προστασίας από κακόβουλα προγράμματα είναι επίσης πολύ βοηθητικό. Θα μας πείτε, βέβαια, ότι αυτό είναι πλέον αυτονόητο, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι δεν προσφέρουν σωστή προστασία κατά των κακόβουλων προγραμμάτων στις συσκευές τους. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα ενημερώνουν τακτικά. Τέλος, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν συνήθως τις δωρεάν εκδόσεις των προϊόντων, τα webkits δεν ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για να αντιμετωπίσουν νέες απειλές.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *