ΑρχικήsecurityRansomware: Αποτελεί έντονη ανησυχία για το 2019. Πως να προστατευτείτε;

Ransomware: Αποτελεί έντονη ανησυχία για το 2019. Πως να προστατευτείτε;

Το Ransomware αποτελεί μια έντονη ανησυχία για το 2019. Σύμφωνα με μια έκθεση της Dimension Data, οι επιθέσεις ransomware αυξήθηκαν κατά 350% μεταξύ 2016 και 2017. Αυτό το ποσοστό πρέπει να ανησυχεί όλες τις επιχειρήσεις παγκοσμίως καθώς η αύξηση που σημειώνεται είναι ραγδαία.

Εάν τα αυξανόμενα περιστατικά ransomware δεν είναι αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή σας, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε άλλα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία. Το κόστος των ransomware αυξάνεται επίσης έντονα. Η μέση απώλεια λόγω μόλυνσης από ransomware είναι 2.500 δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ransomware

Τα καλά νέα είναι ότι το κόστος μπορεί να μετριαστεί σημαντικά. Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά tips που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  • Κρατήστε backup των αρχείων σας σε έναν άλλο server.

Δεν θέλετε να δημιουργείτε αποκλειστικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σε τοπικό επίπεδο. Μια μόλυνση ransomware μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το τοπικό δίκτυο, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση σε πολύτιμα αρχεία.

  • Το απομακρυσμένο backup των αρχείων σας είναι, ίσως, μια ακόμα καλύτερη λύση.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στο cloud πολύ εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείτε την πρόσβαση σε αυτά ακόμα και αν ένας hacker αποκτήσει τον έλεγχο της τοπικής μονάδας αρχείων σας.

  • Κάντε εκκαθάριση στο Drive και επαναφορά των επιλεγμένων αρχείων με μια κατάλληλη Data Recovery λύση.

Υπάρχουν πολλές λύσεις ανάκτησης δεδομένων στην αγορά. Μέσα σε αυτές και εργαλεία όπως το R Drive Image.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία αν πέσετε θύμα ransomware;

  1. Κάντε εκκαθάριση σε ολόκληρο το δίσκο. ΜΗΝ αντικαταστήσετε τα δεδομένα.
  2. Ρυθμίστε το υλικό σας σε safe mode μόλις επανεγκαταστήσετε το βασικό λειτουργικό σας σύστημα στην ίδια μονάδα που είχε αρχικά ρυθμιστεί.
  3. Επιλέξτε ποια αρχεία θέλετε να επαναφέρετε. Μπορείτε να τα επαναφέρετε με το data recovery tool.
  4. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού είναι τα αντίγραφα του ransomware, ώστε να μην τα επαναφέρετε τυχαία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να επαναφέρετε όλα τα αρχεία σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το ransomware που επηρεάζει το υπόλοιπο σύστημα σας.

Το Social engineering αποτελεί βασική ανησυχία για όποιον αντιμετωπίζει κάποια μορφή cyberattack.

Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για social engineering cyberattacks;

Ναι. Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση, οι hackers δεν είναι losers που ζουν στα υπόγεια των μαμάδων τους. Είναι συχνά ταλαντούχοι social engineers και χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να διαιωνίσουν τις επιθέσεις τους. Στην πραγματικότητα, το πλήρες 84% των hackers χρησιμοποιούν το social engineering.

Πρέπει να γνωρίζετε όλους τους διαφορετικούς τύπους επιθέσεων που χρησιμοποιούν social engineering. Στη ουσία, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας. Βέβαια, να έχετε κατά νου ότι εξελίσσονται και τροποποιούν τις μεθόδους τους με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας κατάλληλη προστασίας από κακόβουλα προγράμματα είναι επίσης πολύ βοηθητικό. Θα μας πείτε, βέβαια, ότι αυτό είναι πλέον αυτονόητο, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι άνθρωποι δεν προσφέρουν σωστή προστασία κατά των κακόβουλων προγραμμάτων στις συσκευές τους. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν τα ενημερώνουν τακτικά. Τέλος, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν συνήθως τις δωρεάν εκδόσεις των προϊόντων, τα webkits δεν ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για να αντιμετωπίσουν νέες απειλές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS