ΑρχικήsecurityΠάνω από 12 εφαρμογές iPhone επικοινωνούσαν με γνωστό malware server

Πάνω από 12 εφαρμογές iPhone επικοινωνούσαν με γνωστό malware server

Το App Store της Apple μας προκαλεί γενικά λιγότερες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια από το Google Play Store, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει την αμφισβήτηση κάποιων εφαρμογών.  Οι ερευνητές ασφάλειας από την Wandera ανακάλυψαν 14 παιχνίδια που όλα επικοινωνούσαν με τον ίδιο server που είχε χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του κακόβουλου λογισμικού Golduck για το Android. Ενώ οι ίδιες οι εφαρμογές φάνηκαν αβλαβείς, φορτώθηκαν με διαφημίσεις. Θα ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθούν διαφημίσεις για να εξαπατήσουν τους χρήστες παραχωρώντας άδεια για κακόβουλο λογισμικό εγκατεστημένο εκτός του App Store, δήλωσε η Wandera στο TechCrunch.

εφαρμογές

Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στις εφαρμογές είναι περιορισμένη. Οι εφαρμογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο App Store, αλλά παρατίθενται ως μη διαθέσιμες στις ΗΠΑ.

Είναι σχετικά εύκολο για την Apple να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο περιστατικό, απλά αφαιρώντας τις εφαρμογές. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό πιθανών θυμάτων, εάν οι δημιουργοί αποφασίσουν να προωθήσουν κακόβουλα προγράμματα. Το Sensor Tower εκτιμά ότι οι 14 εφαρμογές έχουν ληφθεί περίπου 1 εκατομμύριο μοναδικές φορές. Αυτές είναι πολλές πιθανές μολύνσεις, ακόμη και αν μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτής της ομάδας βάζει σε επαφή τα κακόβουλα προγράμματα. Όλα αυτά τα ευρήματα είναι μια άλλη υπενθύμιση για τη λήψη μόνο εκείνων των εφαρμογών που γνωρίζετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε, ακόμη και αν εμπιστεύεστε το store.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS