ΑρχικήsecurityGoogle Play Store: Νέες κακόβουλες εφαρμογές ξεπέρασαν τα 50.000 downloads

Google Play Store: Νέες κακόβουλες εφαρμογές ξεπέρασαν τα 50.000 downloads

Παρόλο που δεν είναι τόσο αυστηρό -από άποψη ασφάλειας- όσο το iOS App Store, το Google Play Store έχει ισχυρή πολιτική σχετικά με την είσοδο κακόβουλων εφαρμογών στην πλατφόρμα…Ή μάλλον έτσι δηλώνει.

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση, η Google κοινοποίησε άλλη μια δέσμη εφαρμογών Android που περιέχουν malware Πρόκειται για 13 εφαρμογές οι οποίες ανακαλύφθηκαν από έναν προγραμματιστή και ήδη η ομάδα της Google τις έχει ελέγξει, επίσης.

Οι εφαρμογές καταργήθηκαν άμεσα από το Play Store. Δυστυχώς, ορισμένες από αυτές είχαν σημειώσει πάνω από 50.000 downloads.

Google Play Store

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πρώτη φορά που εντοπίζονται κακόβουλες εφαρμογές στο Google Play Store. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι 13 εφαρμογές ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες, όπως Racing και Simulation. Μόλις εγκατασταθούν, τα εικονίδια αυτών των εφαρμογών αποκρύπτονται, προκαλώντας σύγχυση στον χρήστη. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές αναζητούν πολλά δικαιώματα από τη συσκευή, επιτρέποντάς της να εκτελεί ευαίσθητες εργασίες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή που εντόπισε τις κακόβουλες εφαρμογές, καμία από αυτές δεν έχει ιδιαίτερη λειτουργικότητα. Επίσης, διαπίστωσε ότι κατεβάζουν APK από άλλες πηγές και αναγκάζουν την εγκατάσταση τους. Παρά το νόμιμο επικάλυμμα που παρουσιάζουν στην αρχή, αυτές οι εφαρμογές δεν είναι καθόλου νόμιμες και το βασικότερο έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο προγραμματιστή, με το όνομα Luiz Pinto.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS