ΑρχικήinetΗ Huawei αναπτύσσει το δικό της εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για το Android

Η Huawei αναπτύσσει το δικό της εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα για το Android

λειτουργικόΕδώ και πολύ καιρό, ακούγονται φήμες που υπονοούν ότι η Huawei εργάζεται κρυφά πάνω σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα για smartphone, για να ανταγωνιστεί το Android.

O Product VP της Huawei, Bruce Lee, επιβεβαίωσε χθες στο Weibo (έναν κινεζικό ιστότοπο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και ειδησεογραφίας) ότι ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα, το οποίο αντικαθιστά το Android, είναι “υπό ανάπτυξη”.

Νωρίτερα, φήμες που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο, ανέφεραν ότι το νέο ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα θα ονομάζεται “Kirin OS” και θα είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Huawei. Μπορεί να δούμε το νέο ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα να κυκλοφορεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Επί του παρόντος, η Huawei ενσωματώνει το δικό της SoC στις συσκευές της. Η HiSilicon, μια θυγατρική της Huawei, αναπτύσσει την ιδιόκτητη σειρά των Kirin single-chip συστημάτων, για συσκευές και tablet Huawei. Πρόσφατα ξεκίνησε τον πρώτο 7nm επεξεργαστή Kirin 980, για να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές Snapdragon.

Απ’ ότι φαίνεται, η Huawei προσπαθεί να οικοδομήσει ένα σύστημα αποκλειστικά για τις δικές της συσκευές, κάτι το οποίο έχουμε δει να συμβαίνει και με τις συσκευές Google και Apple.

Εν τω μεταξύ, βλέπουμε κάποιες εξελίξεις και στο πεδίο του λειτουργικού συστήματος Google Fuchsia, αφού η Huawei δοκιμάζει το λειτουργικό σύστημα Fuchsia στη συσκευή Honor Play της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS