ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ ζητούν από τους συμμάχους να μην χρησιμοποιούν προϊόντα της Huawei

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους συμμάχους να μην χρησιμοποιούν προϊόντα της Huawei

HuaweiΗ αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους παρόχους ασύρματων και διαδικτυακών υπηρεσιών σε συμμαχικές χώρες, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei.

Σύμφωνα με πηγές του Wall Street Journal, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επικοινωνήσει με κυβερνητικούς ομολόγους τους και στελέχη τηλεπικοινωνιών σε συμμαχικές χώρες, όπου ο εξοπλισμός της Huawei χρησιμοποιείται ήδη σε ευρεία κλίμακα.

Η Huawei βρίσκεται ήδη υπό το ραντάρ των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιστεύουν ότι οι κινεζικές εταιρείες ενδέχεται να λειτουργούν υπό τις διαταγές της κινεζικής κυβέρνησης ή του κυβερνώντος Κόμματος, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο κατασκοπείας.

Για να αποθαρρύνει τις συμμαχικές της χώρες από τη χρήση του εξοπλισμού της Huawei, η Ουάσιγκτον εξετάζει ακόμη και αύξηση της οικονομικής βοήθειας για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε χώρες που θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Κίνας.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η χρήση του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε αρκετές χώρες που διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Γερμανία. Κάποιοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ φοβούνται επίσης την άνοδο αυτών των γιγάντων τεχνολογίας, που ωφελούν τις αυταρχικές κυβερνήσεις.

Οι τρέχουσες ενέργειες των ΗΠΑ μπορούν να αποδοθούν στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Αμερικής και Κίνας. Ωστόσο, αξιωματούχοι που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, δήλωσαν στο WSJ ότι οι κίνδυνοι ασφαλείας που προέκυψαν από τον κινεζικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιακού δικτύου υπήρχαν ήδη πριν από την ανάληψη της διοίκησης από τον Trump.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS