Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Το Avast Antivirus δεν υποστηρίζει πια τα Windows XP

Η Avast μόλις ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την υποστήριξη για τα Windows XP και τα Windows Vista από το antivirus της, με την επόμενη έκδοση να λειτουργεί αποκλειστικά στα Windows 7 και σε νεότερα.

Avast

Σε μια ανακοίνωση στο επίσημο blog της εταιρείας, η Avast αναφέρει ότι οι ενημερώσεις για προϊόντα antivirus σε XP και Vista δεν θα έρχονται πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2019, αν και η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι οι ορισμοί των ιών θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Με άλλα λόγια, οι υπάρχουσες εκδόσεις του Αvast θα εκτελούνται στα Windows XP όπως και πριν, αλλά νέες δυνατότητες θα προσφέρονται μόνο σε builds που προορίζονται για Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10.

Επιπλέον, η Avast δεν θα παρέχει πλέον τεχνική υποστήριξη στους πελάτες στα Windows XP, που σημαίνει ότι τα σφάλματα και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το antivirus δεν θα έχουν επίσημη επίλυση.

«Σας συνιστούμε να ενημερώσετε όλους τους χρήστες της Αvast να κάνουν update στα λειτουργικά τους συστήματα Windows με την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 – όχι μόνο να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις νεότερες αναβαθμίσεις ασφαλείας της Avast αλλά και να εξαλείψετε την πιθανότητα εκμετάλλευσης του ευάλωτου παλαιότερου συστήματος που χρησιμοποιείτε, » λέει η εταιρεία.

Παρά την προαναφερθείσα προθεσμία της 1ης Ιανουαρίου, φαίνεται ότι το τέλος της υποστήριξης για την Αvast στα Windows XP θα πραγματοποιηθεί  πραγματικά πολύ νωρίτερα.

Όπως δήλωσε το TechDows, ο συντονιστής του φόρουμ του Avast ο MartinZ αποκάλυψε στον πίνακα συζητήσεων της εταιρείας ότι η επόμενη ενημέρωση για το antivirus χωρίς υποστήριξη για τα Windows XP θα έρθει στα τέλη Νοεμβρίου.

«Λόγω της εισαγωγής της έκδοσης 64bit στην επόμενη έκδοση αποφασίσαμε να μετακινήσουμε το τέλος της υποστήριξης των Windows XP / Vista ένα μήνα νωρίτερα. Έτσι, η επόμενη προγραμματισμένη έκδοση για το τέλος Νοεμβρίου δεν θα υποστηρίζει XP / Vista», αναφέρει η δημοσίευση.

Η τρέχουσα έκδοση του Avast είναι 18.7 και μπορεί ακόμα να εγκατασταθεί στα Windows XP και Windows Vista, αλλά αρχίζοντας από 18.8, θα απαιτηθούν τα Windows 7 ή τα νεότερα.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *