ΑρχικήsecurityΤο Avast Antivirus δεν υποστηρίζει πια τα Windows XP

Το Avast Antivirus δεν υποστηρίζει πια τα Windows XP

Η Avast μόλις ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την υποστήριξη για τα Windows XP και τα Windows Vista από το antivirus της, με την επόμενη έκδοση να λειτουργεί αποκλειστικά στα Windows 7 και σε νεότερα.

Avast

Σε μια ανακοίνωση στο επίσημο blog της εταιρείας, η Avast αναφέρει ότι οι ενημερώσεις για προϊόντα antivirus σε XP και Vista δεν θα έρχονται πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2019, αν και η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι οι ορισμοί των ιών θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

Με άλλα λόγια, οι υπάρχουσες εκδόσεις του Αvast θα εκτελούνται στα Windows XP όπως και πριν, αλλά νέες δυνατότητες θα προσφέρονται μόνο σε builds που προορίζονται για Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10.

Επιπλέον, η Avast δεν θα παρέχει πλέον τεχνική υποστήριξη στους πελάτες στα Windows XP, που σημαίνει ότι τα σφάλματα και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το antivirus δεν θα έχουν επίσημη επίλυση.

“Σας συνιστούμε να ενημερώσετε όλους τους χρήστες της Αvast να κάνουν update στα λειτουργικά τους συστήματα Windows με την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 – όχι μόνο να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις νεότερες αναβαθμίσεις ασφαλείας της Avast αλλά και να εξαλείψετε την πιθανότητα εκμετάλλευσης του ευάλωτου παλαιότερου συστήματος που χρησιμοποιείτε, ” λέει η εταιρεία.

Παρά την προαναφερθείσα προθεσμία της 1ης Ιανουαρίου, φαίνεται ότι το τέλος της υποστήριξης για την Αvast στα Windows XP θα πραγματοποιηθεί  πραγματικά πολύ νωρίτερα.

Όπως δήλωσε το TechDows, ο συντονιστής του φόρουμ του Avast ο MartinZ αποκάλυψε στον πίνακα συζητήσεων της εταιρείας ότι η επόμενη ενημέρωση για το antivirus χωρίς υποστήριξη για τα Windows XP θα έρθει στα τέλη Νοεμβρίου.

“Λόγω της εισαγωγής της έκδοσης 64bit στην επόμενη έκδοση αποφασίσαμε να μετακινήσουμε το τέλος της υποστήριξης των Windows XP / Vista ένα μήνα νωρίτερα. Έτσι, η επόμενη προγραμματισμένη έκδοση για το τέλος Νοεμβρίου δεν θα υποστηρίζει XP / Vista”, αναφέρει η δημοσίευση.

Η τρέχουσα έκδοση του Avast είναι 18.7 και μπορεί ακόμα να εγκατασταθεί στα Windows XP και Windows Vista, αλλά αρχίζοντας από 18.8, θα απαιτηθούν τα Windows 7 ή τα νεότερα.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS