ΑρχικήUpdatesGoogle Maps: Το Immersive View συνδυάζει το Street View με δορυφόρους

Google Maps: Το Immersive View συνδυάζει το Street View με δορυφόρους

Google Maps: Την Τετάρτη η Google κυκλοφόρησε την λειτουργία Immersive View για τους Maps, σχεδιασμένη να δίνει στους χρήστες μια πιο πραγματική ματιά στα μέρη που σκοπεύουν να πάνε πριν καν πάνε. Η νέα λειτουργία Immersive View του Google Maps είναι κάτι σαν Street View στον ουρανό: μπορείτε να κοιτάξετε πάνω από μια τοποθεσία από ψηλά για να πάρετε μια αίσθηση της γειτονιάς και στη συνέχεια να πέσετε στο επίπεδο του δρόμου για να δείτε συγκεκριμένα σημεία που μπορεί να θέλετε να συναντήσετε. Τα Google Maps κάνει overlay τις live πληροφορίες για την επισκεψιμότητα και την κυκλοφορία, ώστε να έχετε μια σχεδόν επαυξημένη πραγματικότητα σε οποιοδήποτε πάρκο ή γωνιά του δρόμου που κοιτάτε.

Δείτε επίσης: Google Maps: Πώς να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας στο χάρτη;

Google Maps Immersive View

Οι εικόνες πίσω από το Immersive View είναι όλες δημιουργημένες από υπολογιστή, ένας συνδυασμός των δορυφορικών λήψεων της Google και των λήψεων του Street View. Μοιάζει σαν να παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι σε μεσαία γραφικά σε έναν πραγματικό κόσμο με ακρίβεια κλίμακας.

Η Liz Reid, αντιπρόεδρος μηχανικής στην Google περιέγραψε τη λειτουργία λέγοντας ότι προσφέρει τη μαγεία του τεράστιου ζουμ του Google Earth, αλλά σε επίπεδο γειτονιάς.

Δείτε επίσης: Google Maps: Θα προστεθούν φανάρια, πινακίδες “stop” και νέες δυνατότητες

Το Immersive View λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές, είπε η Reid, αλλά μέχρι στιγμής λειτουργεί μόνο σε λίγες γειτονιές στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Τόκιο. Περισσότερα έρχονται σύντομα.

Καθώς η εταιρεία προσπαθεί να κάνει τα Maps μια πιο ζωντανή, τρισδιάστατη εμπειρία, ανοίγει και μέρος αυτής της εμπειρίας στο app ecosystem. Οι third-party developers μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα Live View AR των Maps, η οποία ουσιαστικά τους παρέχει εξαιρετικά ακριβή παρακολούθηση τοποθεσίας στον πραγματικό κόσμο και ένα AR layer στην κορυφή. Η Google συνεργάζεται με προγραμματιστές σε εφαρμογές που σας βοηθούν να βρείτε ένα μέρος για να παρκάρετε το σκούτερ σας ή σας επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια AR με δράκους στον πραγματικό κόσμο.

Δείτε επίσης: Google Maps: Αποκλείστηκαν 100 εκατομμύρια abusive edits

Το Google Maps δεν είναι πια μια απλή εφαρμογή για τη μετάβαση από μέρος σε μέρος. Μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε μια ψηφιοποιημένη έκδοση του πραγματικού κόσμου, η οποία θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις καθώς το AR γίνεται μεγαλύτερο και καθώς η Google μετατοπίζει την εστίασή της από την ανίχνευση του web στην ανίχνευση της Γης. Και, ειδικότερα με το Immersive View, έχει αρχίσει να γίνεται προφανές πόσα μπορεί να κάνει η Google με όλα τα δεδομένα που διαθέτει.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS