ΑρχικήinetΗ Microsoft ετοιμάζει εργαλείο για τη μετάβαση από το G Suite στο...

Η Microsoft ετοιμάζει εργαλείο για τη μετάβαση από το G Suite στο Office 365

suiteΗ Microsoft κατασκευάζει ένα εργαλείο, που θα διευκολύνει τους χρήστες του Google G Suite να μεταβούν στο Office 365. Σε μια ενημέρωση του Office 365 roadmap, η Microsoft πρόσθεσε την περασμένη εβδομάδα το “Google G Suite to Office 365 migration” στη λίστα των χαρακτηριστικών που έχει αναπτύξει για τη σουίτα παραγωγικότητας (από ZDNet).

Στοχεύοντας την κυκλοφορία του Q2 το 2019, το εργαλείο θα επιτρέψει σε κάθε χρήστη του G Suite να μεταφέρει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα ημερολόγια και τις επαφές του στο Office 365, διευκολύνοντας έτσι την μετάβαση. Σύμφωνα με την περιγραφή της Microsoft:

Λάβαμε υπόψη το feedback που μας δώσατε και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη νέα εμπειρία μετάβασης του G Suite, η οποία θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε απευθείας email, ημερολόγιο και επαφές από το Google G Suite στο Office 365! Η εξαιρετικά ασφαλής μας λύση διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας μεταφέρονται απευθείας στο Office 365. Προσθέτουμε επίσης υποστήριξη για τη μετεγκατάσταση του mailbox τμηματικά.

Το G Suite είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Microsoft όσον αφορά στις εφαρμογές εμπορικής παραγωγικότητας, επομένως είναι λογικό να επιδιώξει η Microsoft να κάνει τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο απλή για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια αλλαγή. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το εργαλείο προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο μετάβασης των δεδομένων, κάτι που ο Greg Taylor, Διευθυντής Exchange Marketing στη Microsoft, τόνισε σε μια δήλωσή του στο Petri:

Ο πρωταρχικός λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να βελτιώσουμε την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι τα ίδια τα δεδομένα του πελάτη είναι ασφαλισμένα κατά τη μετακίνησή τους, ότι δεν θα σταματήσουν πουθενά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και ότι ο έλεγχος ταυτότητας που χρησιμοποιείται για να φτάσει κανείς σε αυτά είναι ισχυρός και αξιόπιστος.

Ενώ η Microsoft δεν επιδιώκει να ξεκινήσει το εργαλείο μετάβασης στην ολοκληρωμένη του έκδοση, μέχρι κάποια στιγμή μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2019, είναι πιθανό ότι θα δούμε κάποια προεπισκόπησή του πιο σύντομα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS