ΑρχικήinetΗ Intel επιταχύνει την παραγωγή των πρώτων 5G Modem Chips

Η Intel επιταχύνει την παραγωγή των πρώτων 5G Modem Chips

Οι φήμες που θέλουν την Intel να τροφοδοτεί την Apple με 5G modem chips για τα τηλέφωνα επόμενης γενιάς κάνουν γύρους στο διαδίκτυο εδώ και αρκετό καιρό. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι η Intel θα διανείμει τα 5G modem chips της νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί για να δοκιμαστούν στα επερχόμενα iPhone.

inter-5g-chip

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της κατασκευάστριας εταιρίας των chips, η κατασκευή του XMM 8160 (πρώτου 5G modem) έχει μεταφερθεί έξι μήνες νωρίτερα στο χρονοδιάγραμμα τους. Αυτό θα επιτρέψει στην Apple και σε άλλους κατασκευαστές smartphone να δοκιμάσουν το chip πριν το λανσάρισμα συσκευών με δυνατότητα 5G το 2020.

Το XMM 8160 5G υπόσχεται κορυφαίες ταχύτητες μέχρι 6Gbps, που είναι περίπου τρεις έως έξι φορές πιο γρήγορα από τα τρέχοντα LTE modem. Θα υποστηρίζει παρόλα αυτά LTE αλλά και προηγούμενες τεχνολογίες, έτσι ώστε οι κατασκευαστές συσκευών να μην χρειάζεται να ανησυχούν για δύο chips που καταναλώνουν επιπλέον χώρο και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα 5G chips θα είναι διαθέσιμα έως το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και θα προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες καθώς η συνδεσιμότητα 5G υιοθετείται παγκοσμίως.

Η Qualcomm, από την άλλη πλευρά, εργάζεται ήδη στο δικό της 5G modem chip. Σχεδόν 18 εταιρείες, όπως η Samsung, η Sony, η Nokia, η Xiaomi, η HTC, η Vivo, η Oppo, η OnePlus κ.λπ., συνεργάζονται με την Qualcomm στο τελευταίο chip της. Εν τω μεταξύ, η Huawei και η Samsung εργάζονται επίσης πάνω στα οικιακά 5G modems.

Παρόλο που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020 για να δούμε iPhone με υποστήριξη 5G, το έτος 2019 πρόκειται να γίνουν πολλά λανσαρίσματα τηλεφώνων με τεχνολογία 5G.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS