ΑρχικήinetΗ Microsoft σχεδιάζει τη μεταφορά των εργαλείων Sysinternals στο Linux

Η Microsoft σχεδιάζει τη μεταφορά των εργαλείων Sysinternals στο Linux

LinuxΈνα στέλεχος  της Microsoft αποκάλυψε στο Twitter ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει τα εργαλεία Sysinternals στο Linux. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από ένα άλλο tweet από έναν μηχανικό της Microsoft, τον David Fowler, που έλεγε ότι η εφαρμογή ProcDump έχει ήδη μεταφερθεί στο Linux.

Ο Mario Hewardt, ο κύριος υπεύθυνος προγράμματος για το Azure Diagnostic της Microsoft, δημοσίευσε επίσης ένα tweet που λέει ότι εργάζονται για τη μεταφορά του ProcMon, το οποίο αποτελεί μέρος των εργαλείων Sysinternals και παρακολουθεί τις δραστηριότητες του συστήματος αρχείων στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να κάνει το πακέτο Sysinternals διαθέσιμο για χρήστες Linux στο προσεχές μέλλον. Για όσους δεν γνωρίζουν τα Sysinternals, είναι ένα σύνολο εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων, που χρησιμοποιούνται στα Windows και αναπτύχθηκαν από το 1996, από μια εταιρεία που ονομάζεται Wininternals.

Η Microsoft απέκτησε τη Wininternals το 2006 και συνέχισε την ανάπτυξη των εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων. Τα εργαλεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Technet και χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση σφαλμάτων από τη μνήμη, τη CPU, το σύστημα αρχείων, το μητρώο, τις ρυθμίσεις δικτύου κ.λπ.

Τα εργαλεία χρησιμοποιούνται ενεργά από πολλούς ερευνητές ασφαλείας, για την αναζήτηση κακόβουλου λογισμικού σε ένα σύστημα Windows.

Η πρωτοβουλία της Microsoft να μεταφέρει τα εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων Sysinternals στο Linux, υποδηλώνει ότι το Linux είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα λειτουργικά συστήματα για την εκτέλεση Azure virtual machines.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS