15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Microsoft σχεδιάζει τη μεταφορά των εργαλείων Sysinternals στο Linux

LinuxΈνα στέλεχος  της Microsoft αποκάλυψε στο Twitter ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει τα εργαλεία Sysinternals στο Linux. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε μετά από ένα άλλο tweet από έναν μηχανικό της Microsoft, τον David Fowler, που έλεγε ότι η εφαρμογή ProcDump έχει ήδη μεταφερθεί στο Linux.

Ο Mario Hewardt, ο κύριος υπεύθυνος προγράμματος για το Azure Diagnostic της Microsoft, δημοσίευσε επίσης ένα tweet που λέει ότι εργάζονται για τη μεταφορά του ProcMon, το οποίο αποτελεί μέρος των εργαλείων Sysinternals και παρακολουθεί τις δραστηριότητες του συστήματος αρχείων στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να κάνει το πακέτο Sysinternals διαθέσιμο για χρήστες Linux στο προσεχές μέλλον. Για όσους δεν γνωρίζουν τα Sysinternals, είναι ένα σύνολο εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων, που χρησιμοποιούνται στα Windows και αναπτύχθηκαν από το 1996, από μια εταιρεία που ονομάζεται Wininternals.

Η Microsoft απέκτησε τη Wininternals το 2006 και συνέχισε την ανάπτυξη των εργαλείων εντοπισμού σφαλμάτων. Τα εργαλεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Technet και χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση σφαλμάτων από τη μνήμη, τη CPU, το σύστημα αρχείων, το μητρώο, τις ρυθμίσεις δικτύου κ.λπ.

Τα εργαλεία χρησιμοποιούνται ενεργά από πολλούς ερευνητές ασφαλείας, για την αναζήτηση κακόβουλου λογισμικού σε ένα σύστημα Windows.

Η πρωτοβουλία της Microsoft να μεταφέρει τα εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων Sysinternals στο Linux, υποδηλώνει ότι το Linux είναι ένα από τα πιο προτιμώμενα λειτουργικά συστήματα για την εκτέλεση Azure virtual machines.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *