ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε το Translate App της Apple στο iPhone σας;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Translate App της Apple στο iPhone σας;

Translate App

Το Translate app της Apple, που εισήχθη στο iOS 14, επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να κάνουν γρήγορες μεταφράσεις είτε σε μορφή κειμένου είτε με φωνητική εντολή. Το translate app υποστηρίζει πολλές γλώσσες και διαθέτει ενσωματωμένο ένα πλήρες λεξικό.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο iPhone σας:

  1. Bρείτε το “Translate” app. Από την Αρχική οθόνη, σύρετε προς τα κάτω ως το μέσο της οθόνης για να ανοίξετε το “Spotlight“. Πληκτρολογήστε “translate” στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε το εικονίδιο “Apple Translate”. Εάν δεν βρείτε την εφαρμογή, θα πρέπει να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας στην έκδοση iOS 14 ή σε νεότερη.
  2. Aνοίξετε το Translate app. Θα δείτε ένα απλό interface.
  3. Πατήστε το κουμπί “Translate” στο κάτω μέρος της οθόνης για να μπορέσετε να μεταφράσετε κάτι.
  4. Eπιλέξτε τις δύο γλώσσες, που θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάφραση, πατώντας τα δύο κουμπιά στο επάνω μέρος της οθόνης. Το κουμπί στα αριστερά ορίζει τη γλώσσα την οποία θέλετε να μεταφράσετε και το κουμπί στα δεξιά ορίζει τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η μετάφραση.
  5. Όταν πατήσετε το κουμπί για τη γλώσσα από την οποία θα γίνει μετάφραση, θα εμφανιστεί μια λίστα γλωσσών. Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε και, στη συνέχεια, πατήστε “Done” (Τέλος). Επαναλάβετε αυτήν την ενέργεια για τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η μετάφραση.
  6. Τώρα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τη φράση που θέλετε να μεταφράσετε. Πατήστε στο πλαίσιο “Εισαγωγή κειμένου”, στην κύρια οθόνη μετάφρασης.
  7. Όταν αλλάξει η οθόνη, πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε να μεταφράσετε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και, στη συνέχεια, πατήστε “Go” (Μετάβαση).
  8. Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχει και δυνατότητα φωνητικής εντολής. Επομένως, μπορείτε να προφέρετε τη φράση που χρειάζεται μετάφραση. Σε αυτή την περίπτωση, πατήστε το εικονίδιο “Μικρόφωνο” στην κύρια οθόνη μετάφρασης.
  9. Όταν αλλάξει η οθόνη, πείτε τη φράση δυνατά. Καθώς μιλάτε, το Translate app θα αναγνωρίσει τις λέξεις και θα τις γράψει στην οθόνη του iPhone.
  10. Όταν τελειώσετε, θα δείτε την μετάφραση στην κύρια οθόνη, ακριβώς κάτω από τη φράση που είπατε ή γράψατε.

Extra

Πηγαίνετε στη γραμμή εργαλείων, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα αποτελέσματα της μετάφρασης:

  • Εάν πατήσετε το κουμπί “Αγαπημένα” (που μοιάζει με αστέρι), μπορείτε να προσθέσετε τη μετάφραση στη λίστα Αγαπημένων του Translate app. Πατώντας το κουμπί “Αγαπημένα” στο κάτω μέρος της οθόνης του iPhone, θα μπορείτε να βρείτε γρήγορα τις μεταφράσεις.
  • Εάν πατήσετε το κουμπί “Λεξικό” (που μοιάζει με βιβλίο) στη γραμμή εργαλείων, η οθόνη θα αλλάξει σε λειτουργία Λεξικού. Με αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε να πατήσετε κάθε λέξη σε μια μετάφραση για να δείτε τι σημαίνει. Επίσης, μπορείτε να δείτε μερικούς εναλλακτικούς ορισμούς για την επιλεγμένη λέξη.
  • Τέλος, εάν πατήσετε το κουμπί “αναπαραγωγής” (ένα τρίγωνο σε κύκλο), μπορείτε να ακούσετε το αποτέλεσμα της μετάφρασης να εκφωνείται δυνατά.
iPhone

Αυτή είναι η διαδικασία χρήσης του Translate app της Apple στο iPhone, όπως τη διαβάσαμε στο howtogeek.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS