ΑρχικήsecurityΤο Strava app εκθέτει τις πληροφορίες σας σε κοντινούς χρήστες

Το Strava app εκθέτει τις πληροφορίες σας σε κοντινούς χρήστες

Η δημοφιλής εφαρμογή τρεξίματος και ποδηλασίας Strava μπορεί να αποκαλύψει τις πληροφορίες σας σε άτομα που βρίσκονται κοντά σας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες για το απόρρητο μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής.

Στο παρελθόν, η εφαρμογή Strava είχε δημοσιεύσει χάρτες θερμότητας που δημιουργήθηκαν από 13 τρισεκατομμύρια συντεταγμένες GPS από δεδομένα χρηστών, τα οποία εξέθεσαν κατά λάθος τις τοποθεσίες στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις ΗΠΑ.

Strava

Εκθέτει ονόματα, φωτογραφίες και διαδρομές αγνώστων

Αυτήν την εβδομάδα, ο Andrew Seward, επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων της Experian, έφερε στο φως πώς η Strava εξέθεσε ευαίσθητες πληροφορίες δρομέων.

«Πήγα για τρέξιμο σήμερα το πρωί σε μια νέα διαδρομή και μια κυρία με προσπέρασε καθώς έτρεχε και εκείνη. Μόλις έφτασα σπίτι, είδα ότι η Strava την επισήμανε στην διαδρομή μου» έγραψε στο Twitter έγραψε ο Seward.

“Αν κάνω κλικ στο πρόσωπό της, θα δείξει το πλήρες όνομά της, την εικόνα και έναν χάρτη της διαδρομής της (που πρακτικά δείχνει που ζει)”, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Seward, αυτές οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν, αν και δεν ήξερε ποια ήταν η κυρία  και κανένας τους δεν ακολουθούσε τον άλλο στην εφαρμογή.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των χρηστών στο Twitter σχετικά με τον τρόπο κατάχρησης της δυνατότητας από τους stalkers για τον εντοπισμό των χρηστών Strava στην περιοχή τους.

Σύντομα, ο Seward έδειξε ότι πολλές από τις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής ήταν προεπιλεγμένες στο να τις βλέπουν “Όλοι”.

Περαιτέρω έρευνα από τους χρήστες του Strava αποκάλυψε ότι αυτή η διαρροή πληροφοριών προκλήθηκε από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου για το “Flyby” που είχε οριστεί για όλους.

Το Flyby είναι μια δυνατότητα της Strava που επιτρέπει στους ποδηλάτες και τους δρομείς να αναπαράγουν την καταγεγραμμένη δραστηριότητά τους και να βλέπουν στον χάρτη άλλα άτομα που βρίσκονται κοντά τους.

Όσο η προεπιλεγμένη ρύθμιση του Flyby είναι να μοιράζεστε τη δραστηριότητά σας με όλα τα κοντινά άτομα, όποτε τρέχετε ή βρίσκεστε κοντά σε έναν άλλο χρήστη Strava, οι πληροφορίες σας θα κοινοποιούνται.

Σειρά γεγονότων όπως αυτά έχουν προκαλέσει σίγουρα ζητήματα εμπιστοσύνης για την εφαρμογή.

“Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, δεν θα τους εμπιστευόμουν ότι δεν θα  την ενεργοποιήσουν εκ νέου σε μια ενημέρωση εφαρμογών. Θα μπορούσαν επίσης να αναδιοργανώσουν πλήρως τις ρυθμίσεις χωρίς να σας προειδοποιήσουν, προκειμένου να είναι υπερβολικά δυσνόητες,” ανέφερε ένας ακόμη χρήστης.

Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνετε στο Strava Flyby

Για να αποτρέψετε το Strava Flyby να κοινοποιήσει τις πληροφορίες σας σε άλλους χρήστες, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1.Συνδεθείτε στο Strava.com.

2.Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας και κάντε κλικ στα Settings.

3.Κάντε κλικ στα Privacy Controls.

4.Στην περιοχή Flyby, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος και επιλέξτε “No One” και, στη συνέχεια, πατήστε “OK”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Με το Flyby ρυθμισμένο στο «No One», τα προσωπικά σας στοιχεία και η δραστηριότητά σας δεν θα κοινοποιούνται πλέον σε άλλους κοντινούς χρήστες του Strava.

Πηγή: Bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS