ΑρχικήsecurityΠλήρης έλεγχος του απορρήτου σας στα Windows 10: Τι χρειάζεστε;

Πλήρης έλεγχος του απορρήτου σας στα Windows 10: Τι χρειάζεστε;

Με τα δεδομένα να είναι το νέο νόμισμα της ψηφιακής εποχής, τα Windows 10 συλλέγουν διάφορα τηλεμετρικά δεδομένα, όπως τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το σύστημα, εάν τα προγράμματα λειτουργούν σωστά ή προβάλλουν εξατομικευμένες διαφημίσεις με βάση τη δραστηριότητά σας ή τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Windows 10

Εάν ανησυχείτε για τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας, ακολουθούν δύο εργαλεία που σας επιτρέπουν να έχετε τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου του λειτουργικού συστήματος.

O&O Shutup10

Το O&O Shutup10 είναι ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο που σας επιτρέπει να αλλάξετε πάρα πολλές ρυθμίσεις απορρήτου των Windows 10, από τα τηλεμετρικά data έως την συλλογή χρήσης δεδομένων στον Microsoft Edge.

Το Shutup10 παραθέτει κάθε ρύθμιση απορρήτου, εάν συνιστάται η απενεργοποίησή της και πιθανά ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσει η απενεργοποίησή της.

Δίπλα σε κάθε ρύθμιση βρίσκεται ένας διακόπτης εναλλαγής που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε εύκολα την κάθε ρύθμιση.

Windows 10

Για να παράσχετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους απενεργοποίησης μιας ρύθμισης, μια στήλη ” Recommended” θα σας πει εάν μια ρύθμιση:

  • συνιστάται να απενεργοποιηθεί,
  • μπορεί να προκαλέσει τη μη σωστή λειτουργία της δυνατότητας των Windows 10,
  • ή θα επηρέαζε τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος και την ασφάλειά του.

Για να δείτε μια περιγραφή του τι κάνει μια ρύθμιση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κείμενο και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με περισσότερες πληροφορίες.

Για να δοκιμάσετε το O&O Shutup10, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστότοπό του.

Privatezilla

Το Privatezilla είναι ένα εργαλείο ρύθμισης απορρήτου των Windows 10 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα από την εταιρεία Builtbybel (προηγουμένως ονομαζόταν Mirinsoft).

Η Builtbybel το δημιούργησε από την αρχή για να το κυκλοφορήσει ως εργαλείο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Privatezilla.

Όπως και το Shutup10, το Privatezilla προσφέρει πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου των Windows 10, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης των τηλεμετρικών δεδομένων, των αδειών στις εφαρμογές και άλλων λειτουργιών που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Microsoft να συλλέξει τα δεδομένα σας.

Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε το Privatezilla, απλώς επιλέξτε τις διάφορες επιλογές που θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Apply selected» για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Για να δείτε πώς κάθε επιλογή επηρεάζει το απόρρητο των Windows 10, μπορείτε να κάνετε “mouse over” πάνω από την επιλογή για να δείτε μια σύντομη περιγραφή, όπως φαίνεται παρακάτω.

Windows 10

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις αλλαγές που κάνατε, μπορείτε πάντα να κάνετε κλικ στο κουμπί “Revert selected” για να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των Windows 10.

Για να δοκιμάσετε το Privatezilla, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα απευθείας από τη σελίδα στο GitHub.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS