ΑρχικήinetOculus Quest 2: Το Facebook διέρρευσε το νέο headset!

Oculus Quest 2: Το Facebook διέρρευσε το νέο headset!

Το Facebook φαίνεται να διέρρευσε το headset Oculus Quest 2, δηλώνοντας ότι θα είναι «το πιο προηγμένο σύστημα VR all-in-one».

oculus quest 2
Oculus Quest 2: Το Facebook διέρρευσε το νέο headset!

Σύμφωνα με πολλά βίντεο που έχουν διαρρεύσει στο Facebook Blueprint, τα ακουστικά θα είναι μικρότερα και ελαφρύτερα, ενώ θα έρχονται με ένα μαλακό ύφασμα, αντί για το σκληρό πλαστικό λουράκι που είχαν πριν. Αυτό θα αντιμετωπίσει την έλλειψη άνεσης, ένα από τα κύρια ζητήματα που υπήρχαν με το πρώτο Oculus Quest.

Το Oculus Quest 2 θα είναι επίσης πολύ πιο ισχυρό, με τον επεξεργαστή Snapdragon XR2 προσανατολισμένο στη VR της Qualcomm αντί για το Snapdragon 835. Έρχεται με 6 GB μνήμης RAM αντί των 4 GB, και 256 GB αποθηκευτικού χώρου για παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, από τα 128 GB.

Το καλύτερο είναι ότι θα πρέπει να είναι το Oculus headset με την υψηλότερη ανάλυση, με 2K – 505 περισσότερα pixel από πριν. Το Facebook δεν αποκάλυψε το ρυθμό ανανέωσης, αν και οι φήμες έχουν δείξει 90 Hz αντί για 72 Hz σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Τα χειριστήρια θα είναι επίσης καινούργια, με αναθμισμένη εργονομία «για μια ακόμα πιο άνετη εμπειρία», δήλωσε η εταιρεία. Επιπλέον, μπορείτε να «ξεφορτωθείτε τα χειριστήρια» εντελώς για ορισμένα παιχνίδια, καθώς το Oculus Quest 2 υποστηρίζει παρακολούθηση χεριών. Τέλος, θα προσφέρει δυνατότητα ήχου 3D για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε από πού προέρχονται αντικείμενα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Oculus Quest 2: Το Facebook διέρρευσε το νέο headset!

Ενώ κυκλοφόρησε αρχικά ως αυτόνομο headset, το αρχικό Quest τελικά ενημερώθηκε για να υποστηρίξει το Oculus Rift PC μέσω του καλωδίου Oculus Link. Το Quest 2 θα έχει αυτό το χαρακτηριστικό από την αρχή, επιτρέποντάς σας να παίξετε προηγμένα παιχνίδια στον υπολογιστή, όπως το Stormland, σύμφωνα με το Engadget.

Το Oculus Quest 2 θα πρέπει επίσης να λειτουργεί πολύ καλύτερα σε αυτόνομη λειτουργία χάρη στις ισχυρότερες προδιαγραφές, καθώς το αρχικό μοντέλο συνηθίζει να «ζορίζεται» για ορισμένα παιχνίδια. Παρόλο που η Oculus φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει το παράπονό για την άνεση, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες εάν αντιμετώπισε το δεύτερο βασικό πρόβλημα για την τιμή των 499 $.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS