ΑρχικήyoutubeΗ Qualcomm υπόσχεται καλύτερη AI για το επόμενο Snapdragon chipset

Η Qualcomm υπόσχεται καλύτερη AI για το επόμενο Snapdragon chipset

Η Qualcomm θα ανακοινώσει σήμερα τον νέο επεξεργαστή για Η/Υ με βάση το σχεδιασμό ARM. Το Snapdragon 8cx Gen 2 ακολουθεί το Snapdragon 8cx του 2018, όπου τότε η εταιρεία δήλωνε ότι το “x” στο όνομα σημαίνει “ακραία” ισχύ. Το φετινό μοντέλο προσφέρει καλύτερη απόδοση και υποστήριξη AI για νεότερα πρότυπα WiFi και Bluetooth, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί γρηγορότερα από πριν. Οι Acer και HP ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα λανσάρουν φορητούς υπολογιστές με το νέο chipset, με το Acer’s Spin 7 να είναι το πρώτο που θα το χρησιμοποιήσει. Το προϊόν της HP θα είναι ένα notebook με επίκεντρο τις καθημερινές εργασίες και η εταιρεία δήλωσε ότι θα κοινοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες αργότερα μέσα στο έτος.

Αντί να συγκρίνει το τελευταίο chipset με την προηγούμενη γενιά, η Qualcomm είπε ότι το νέο 8cx προσφέρει πάνω από 50% μεγαλύτερη «απόδοση και διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές λύσεις». Ο πρόεδρος της Qualcomm Cristiano Amon, δήλωσε ότι η πρώτη γενιά 8cx ξεπέρασε τον ανταγωνισμό χρησιμοποιώντας μόλις «ένα κλάσμα της δύναμης του», ενώ το νέο 8cx προσφέρει 18% καλύτερη απόδοση συστήματος από ότι το Intel Core i5 δέκατης γενιάς . Όλα αυτά μοιάζουν με τις επιδόσεις της προηγούμενης γενιάς και δεν φαίνεται να υπάρχουν πραγματικές βελτιώσεις απόδοσης όσον αφορά την ταχύτητα.

Snapdragon

Ο Amon επεσήμανε τον επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP) του Snapdragon 8cx Gen 2 ως μέσο που να βοηθήσει τις web κάμερες να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα. Ο Spectra ISP θα υποστηρίζει αισθητήρες έως και 32-megapixel, καθώς και εγγραφή 4K HDR. Θα επιτρέπει επίσης HDR streaming και αναπαραγωγή. Όπως και η προηγούμενη γενιά, το νέο 8cx μπορεί να αποδώσει σε δύο οθόνες 4K, αλλά αυτή τη φορά υποστηρίζει 4K σε framerate υψηλότερο των 60 fps μέσω ενός μόνο καλωδίου. Η Qualcomm χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου Aqstic για να κάνει τη φωνή σας να ακούγεται πιο καθαρή στις κλήσεις μέσα σε θορυβώδες περιβάλλον.

H AI του 8cx Gen 2 θα επιτρέπει επίσης την ταχύτερη επεξεργασία διεργασιών όπως η λειτουργία eye contact που ήταν επίσης διαθέσιμη στο Surface Pro X με το προηγούμενο chipset. Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσης λειτουργίες όπως το Loom Avatar που μπορεί να σας αντικαταστήσει σε μια βιντεοκλήση και να αποδίδει τις εκφράσεις του προσώπου σας σε πραγματικό χρόνο.

Όσο για ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Snapdragon, την συνδεσιμότητα, όπως και η πρώτη γενιά 8cx, αυτό το chipset θα είναι συμβατό με 5G. Για να υποστηρίξουν το 5G, οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα πρέπει να προσθέσουν επίσης το modem Snapdragon X55 στα προϊόντα τους ή ένα X20 εάν θέλουν μόνο να ενεργοποιήσουν την λειτουργία LTE. Η Qualcomm είπε ότι ενώ το X55 δεν βρίσκεται στον standard εξοπλισμό, αναμένει ότι τα περισσότερα μηχανήματα Gen 2 8xx θα έχουν 5G.

Η Microsoft δεσμεύεται να αναλάβει την ευθύνη για τη συμβατότητα των εφαρμογών

Snapdragon 8cx Gen 2

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μαστίζουν τα Windows στην πλατφόρμα του Snapdragon είναι η συμβατότητα εφαρμογών. Ενώ η Microsoft έχει πραγματοποιήσει βελτιώσεις στην υποστήριξη εφαρμογών 64 bit για ARM και σε έναν εγγενή εξομοιωτή για εφαρμογές 32 bit, εξακολουθεί να μην υπάρχει ευρεία συμβατότητα για την πλατφόρμα. Ο επικεφαλής της Microsoft, Panos Panay, έδωσε μερικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα App Assure για τα Windows σε ARM. “Μεταφέρουμε το πρόγραμμα App Assure σε όλους τους πελάτες μας χρησιμοποιώντας το Snapdragon”, δήλωσε ο Panay.

Το App Assure κυκλοφόρησε το 2018 για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές των Windows 7 συμβατές με τα Windows 10. Επιτρέπει σε άτομα που βρίσκουν προβλήματα συμβατότητας εφαρμογών να συνεργάζονται με μηχανικούς της Microsoft μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα τους.

Ενώ οι πραγματικές υποσχέσεις περί απόδοσης του Snapdragon 8cx Gen 2 δεν φαίνονται σαν ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, η ενημέρωση που έγινε από την Microsoft σίγουρα δίνει κάποια ελπίδα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι διαθέσιμοι οι φορητοί υπολογιστές των Acer και HP για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε αν οι υπολογιστές Snapdragon θα είναι τελικά αξιόπιστοι ή εάν θα συνεχίσουν να απογοητεύουν το κοινό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS