ΑρχικήinetΗ Huawei δε θα αποκλειστεί στη Γαλλία από τα δίκτυα 5G

Η Huawei δε θα αποκλειστεί στη Γαλλία από τα δίκτυα 5G

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Emmanuel Macron, η τεχνολογική εταιρεία Huawei δε θα αποκλειστεί από την ανάπτυξη του δικτύου 5G στη χώρα, ωστόσο θα δοθεί προτεραιότητα σε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

5G

Η ανακοίνωση του Γάλλου ηγέτη, ήρθε μετά από την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi στο Παρίσι την Παρασκευή.

Ο Macron έχοντας ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, του εξέφρασε την προτίμησή του για εταιρείες όπως η Ericsson και η Nokia, λέγοντας του: «θα κάνατε το ίδιο με εμένα».

Όπως ανέφερε ο Macron στους δημοσιογράφους, «είναι φυσιολογικό να… θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση» λόγω της σημασίας που έχει για εμάς η «ασφάλεια της επικοινωνίας μας».

Ο γαλλικός οργανισμός ασφάλειας πληροφοριών ANSSI, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Huawei Technologies Ltd. δεν θα απαγορευτεί από τη Γαλλία, αλλά οι γαλλικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών που αγοράζουν την τεχνολογία της θα μπορούν να λάβουν άδειες μόνο για οκτώ χρόνια. Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα περιορίσει την τεχνολογία 5G της Huawei, με σκοπό την προστασία των στρατιωτικών βάσεων, των πυρηνικών εγκαταστάσεων και άλλων ευαίσθητων ιστότοπων.

Τον τελευταίο καιρό, η Huawei βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με την Αμερική τόσο για λόγους ανταγωνισμού όσο και για λόγους ασφαλείας. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Huawei αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, κάτι το οποίο η εταιρεία αρνείται. Η Αμερική από τη μεριά της, πιέζει τους Ευρωπαίους και άλλους συμμάχους της να αποφύγουν την τεχνολογία της καθώς αναβαθμίζουν σε δίκτυα επόμενης γενιάς τους.

Από την άλλη η Κίνα, προσπαθεί να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να επιτρέψουν την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας στις αγορές τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS