ΑρχικήinetΚίνα: Αντίποινα σε Nokia και Ericsson για τον αποκλεισμό της Huawei!

Κίνα: Αντίποινα σε Nokia και Ericsson για τον αποκλεισμό της Huawei!

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι θα αποκλείσει σταδιακά την κινεζική Huawei από τα 5G δίκτυα της χώρας από το τέλος του χρόνου, λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Έτσι, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας θα πρέπει να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της Huawei από τα 5G δίκτυα μέχρι το 2027. Αυτή η απόφαση φαίνεται να ευνοεί ανταγωνιστές της Huawei, όπως η Nokia και η Ericsson. Ωστόσο, και οι δύο αυτοί τεχνολογικοί γίγαντες χρησιμοποιούν την Κίνα ως σημαντικό μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πληγούν με περιορισμούς στην εξαγωγή εξοπλισμού δικτύου που κατασκευάζεται στην ασιατική χώρα.


Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έθεσαν νέους περιορισμούς στην Huawei και άλλους κινεζικούς τεχνολογικούς γίγαντες τον Μάιο, εμποδίζοντας την ικανότητά τους να συνεργάζονται με αμερικανικές εταιρείες λογισμικού και κατασκευαστές τσιπ που χρησιμοποιούν αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία ή εξοπλισμό. Ειδικότερα, με τους νέους κανόνες η Huawei δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει την TSMC για να κατασκευάσει τα τσιπ που βρίσκονται μέσα στις συσκευές της. Αυτές οι τακτικές προκάλεσαν αντιδράσεις στην Κίνα, με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής παρόμοιας απαγόρευσης σε αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η Qualcomm και η Cisco.

Κίνα-Huawei-Nokia-Ericsson

Στη Γαλλία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξετάζουν μια παρόμοια απόφαση και έχουν εκδώσει συστάσεις για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να αποφύγουν την κατασκευή της υποδομής τους με την χρήση εξοπλισμού της Huawei. Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν σταδιακά κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση της εφημερίδας Wall Street, αυτό έστρεψε την προσοχή του Πεκίνου προς την ΕΕ και είναι έτοιμο να προβεί σε αντίποινα για παρόμοια μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από τις χώρες μέλη της ΕΕ. Συγκεκριμένα, μετά τον αποκλεισμό της Huawei, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει ελέγχους εξαγωγής στη Nokia και την Ericsson, ώστε να εμποδίζει τα προϊόντα τους να φτάνουν στην Κίνα και σε άλλες χώρες. Ωστόσο, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, μόνο εάν οι ευρωπαϊκές χώρες αποκλείσουν τις κινεζικές εταιρείες από τα 5G δίκτυα.

Η Nokia και η Ericsson εξέτασαν τις επιλογές τους για να αντιμετωπίσουν πιθανούς περιορισμούς και σκέφτονται να μεταφέρουν την παραγωγή κάπου αλλού στην Ασία ή ακόμα και στην Ευρώπη. Αυτή η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει πέρυσι ως τρόπος αποφυγής των αμερικανικών τιμολογίων και είναι πιθανό να επιταχυνθεί, εάν η Κίνα αποφασίσει να παρέμβει στις δραστηριότητες της Nokia και της Ericsson.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS