ΑρχικήbusinessApple: Δείχνει τι σημαίνει πραγματικά η εργασία από το σπίτι

Apple: Δείχνει τι σημαίνει πραγματικά η εργασία από το σπίτι

Με μια πολύ ρεαλιστική και χιουμοριστική διαφήμιση των προϊόντων της, η Apple αποφάσισε να δείξει πόσο δύσκολη είναι τελικά η εργασία από το σπίτι.

Apple

Τους τελευταίους μήνες, οι συνθήκες ζωής των περισσότερων ανθρώπων άλλαξαν δραματικά λόγω της πανδημίας του COVID-19. Αυτό το διάστημα, προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, παρόλο που πολλά πράγματα είναι πλέον διαφορετικά.

Πολλοί υπάλληλοι εταιρειών επικοινωνούν ακόμα μέσω Zoom και άλλων εργαλείων τηλεδιάσκεψης και εργάζονται από το σπίτι τους. Προσπαθούμε να λέμε ότι έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, κάτι το οποίο δεν ισχύει όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας.

Ορισμένες εταιρείες θέλουν να μας να κάνουν να πιστέψουμε ότι το εργασιακό μέλλον θα είναι αυτό. Εργασία από το σπίτι και λύσεις τηλεδιάσκεψης. Με αυτές τις εργασιακές συνθήκες μπορούν να βγάλουν πολύ περισσότερα χρήματα. Δεν θα έχουν τόσους υπαλλήλους στο γραφείο, το οποίο σημαίνει λιγότερα έξοδα.

Η Apple, ωστόσο, αποφάσισε να δείξει πώς είναι πραγματικά να εργάζεσαι από το σπίτι. Κυκλοφόρησε μια νέα διαφήμιση που αποκαλύπτει το χάος που επικρατεί όταν προσπαθεί κάποιος να εργαστεί από το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι ή την κουζίνα του, προσπαθώντας να συνδυάσει τη δουλειά με την καθημερινότητά του.

Στη διαφήμιση αυτή, δεν παρουσιάζονται χαμογελαστοί υπάλληλοι που κάνουν meeting μέσω του Microsoft Teams. Αντ’ αυτού, παρουσιάζεται μια ομάδα που προσπαθεί να εργαστεί σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο σπίτι. Οι υπάλληλοι πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια νέα συσκευασία προσπαθώντας να ευχαριστήσουν το αφεντικό τους.

Η ιστορία που παρουσιάζεται σε αυτά τα 7 λεπτά, αποκαλύπτει τις δοκιμασίες που περνά ένας εργαζόμενος όταν δουλεύει από το σπίτι και πρέπει ταυτόχρονα να φροντίσει τα παιδιά, να συνεννοηθεί με τη μητέρα του και να βρει ένα ήσυχο μέρος μέσα σε ένα μικρό σπίτι.

Φυσικά, στόχος της διαφήμισης είναι να φανούν τα προϊόντα της Apple (iPad, MacBook, iPhone) που βοηθούν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση αν και σίγουρα οι περισσότεροι θεατές εστιάζουν στους ήρωες και πιθανότατα ταυτίζονται.

Πολλοί, ίσως, αναπολούν τις στιγμές που βρίσκονταν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στην εταιρεία τους και συζητούσαν με τους συναδέλφους τους για τα διάφορα projects.

εργασία από το σπίτι

Βλέποντας τα παιδιά να παρακαλούν τη Siri να τους πει μια ιστορία επειδή ο μπαμπάς κοιμήθηκε στο πάτωμα είναι πραγματικά πολύ οδυνηρό, αλλά για άλλη μια φορά το προϊόν της Apple μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Αυτή η διαφήμιση δείχνει ξεκάθαρα πώς οι νέες εργασιακές συνθήκες επηρεάζουν και παρεμβαίνουν στην προσωπική και οικογενειακή ζωή των υπαλλήλων και αυτό που παρουσιάζεται είναι σίγουρα πολύ κοντά σε αυτό που βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS