ΑρχικήUpdatesPopCon: Καταργείται από τις επόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu

PopCon: Καταργείται από τις επόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu

PopCon: Καταργείται από τις επόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu

Πρόσφατα, ο Hudson Doyle, τεχνικός λογισμικού της Canonical, ανακοίνωσε ότι οι επόμενες εκδόσεις του ubuntu δεν θα περιέχουν το ‘Popularity Contest’ (PopCon) πακέτο. Σύμφωνα με αυτόν, η εταιρία αποφάσισε να αφαιρέσει το πακέτο λόγο του σπασμένου backend κομμάτι του .

Τι είναι το Ubuntu Popularity Contest (PopCon);

Πριν να αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους η Canonical αφαίρεσε το πακέτο, είναι σημαντικό να ξέρετε, ότι το PopCon υπάρχει προεγκαταστημένο από το Ubuntu 6.10 και μετά. Ο κυριότερος σκοπός του πακέτου, είναι η συλλογή διάφορον πληροφοριών του λειτουργικού συστήματος.

Ωστόσο, αν και υπάρχει εγκαταστημένο στο σύστημα, το πακέτο είναι απενεργοποιημένο. Αυτό σημαίνει, ότι το PopCon δεν μπορεί να δημιουργεί reports για το ubuntu, εάν οι χρήστες δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Εφόσον οι χρήστες επιλέξουν να το ενεργοποιήσουν, το πακέτο θα αρχίσει να στέλνει αυτοματοποιημένα reports στο ubuntu.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία, η Canonical παρουσιάζει τις παρακάτω πληροφορίες για τα πακέτα του λειτουργικού συστήματος:

  • Πόσους από τους χρήστες έχουν εγκαταστήσει τα πακέτα.
  • Πόσους χρήστες χρησιμοποιούν τα πακέτα συχνά.
  • Πόσους χρήστες έχουν εγκαταστήσει τα πακέτα, αλλά δεν τα χρησιμοποιούν συχνά.
  • Πόσους ανανεώνουν και ενημερώνουν τα πακέτα αυτά.

Μετά τη συλλογή των δεδομένων, η Canonical παρουσιάσει τα αποτελέσματα εδώ.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία, η ομάδα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος αποφασίζει ποια πακέτα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στις επόμενες κυκλοφορίες του Ubuntu. Ωστόσο, επειδή το PopCon είναι σπασμένο και πλέον δεν λειτουργεί καλά, η ομάδα ανάπτυξης αποφάσισε να το αφαιρέσει από τις νέες κυκλοφορίες του συστήματος.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε το πακέτο από το σύστημα σας, μπορείτε να το κάνετε πληκτρολογώντας την παρακάτω εντολή:

sudo apt remove popularity-contest

Σημαντικό είναι να ξέρετε, όμως, ότι κατά τη διαγραφή του πακέτου, μπορεί να διαγράψετε και αλλά πακέτα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του συστήματος σας. Για τον ίδιο λόγο, εμείς συστήνουμε να μην προχωρήσετε σε κατάργηση του πακέτου, εφόσον αυτό δεν σας ενοχλεί.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS