ΑρχικήbusinessCanonical: Φέρνει νέα εργαλεία και υποστήριξη Ubuntu Linux στο Raspberry Pi

Canonical: Φέρνει νέα εργαλεία και υποστήριξη Ubuntu Linux στο Raspberry Pi

Με την κυκλοφορία του Ubuntu 19.10, η Canonical ανακοίνωσε το επίσημο roadmap για single-board υπολογιστές Raspberry Pi. Το Raspberry Pi δεν υποστηρίζει μόνο το Ubuntu 19.10, αλλά και την παλαιότερη έκδοση Ubuntu 18.04.4. Παράλληλα, η Canonical δημοσίευσε ένα νέο roadmap σχετικά με το Ubuntu Raspberry Pi για την περαιτέρω ενίσχυση της “σχέσης” τους. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα εργαλεία, υπηρεσίες και προεπιλεγμένη επίσημη υποστήριξη για το επερχόμενο Ubuntu 20.04 LTS.

H Canonical θα κυκλοφορήσει δύο νέες υπηρεσίες για την προώθηση της “κουλτούρας” των ψηφιακών δημιουργών και των οπαδών του “καν’το μόνο σου” (DIY). Σε συνεργασία με τους προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα, η Canonical θα δημιουργήσει έναν ηλεκτρονικό κατάλογο εικόνων συσκευών σε διάφορες κατηγορίες, όπως έξυπνο σπίτι, έξυπνα ηχεία, ασφάλεια δικτύων, επιφάνεια εργασίας, παιχνίδια, ρομποτική, 3D εκτύπωση και πολλές άλλες. Χρησιμοποιώντας τον κατάλογο, οι κατασκευαστές και οι λάτρεις του DIY μπορούν να φτιάξουν τη δική τους συσκευή που θα βασίζεται στο Raspberry Pi καθώς και σε έναν πυρήνα του Ubuntu που θα παρέχει ισχυρή ασφάλεια και αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού. Επιπλέον, οι κατασκευαστές που δεν έχουν εμπειρία στην κωδικοποίηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν την online υπηρεσία σύνθεσης εικόνων για να δημιουργήσουν εξ αποστάσεως προσαρμοσμένες εικόνες του πυρήνα του Ubuntu για το Raspberry Pi.

Εργαλεία και βοηθητικές εφαρμογές για προγραμματιστές

Το Raspberry Ρi, ένας υπολογιστής με κάρτα που έχει το μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας, στοχεύει κυρίως στην παροχή μιας φτηνής συσκευής που θα είναι κατάλληλη για όσους εκπαιδεύονται πάνω στην ανάπτυξη λογισμικού. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, το επερχόμενο Ubuntu 20.04 LTS θα διαθέτει μια νέα διαμόρφωση και βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού για το Raspberry Ρi. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών του Raspberry Ρi και να διαχειριστούν συνδεδεμένα περιφερειακά, όπως οθόνες, κάμερες και Bluetooth.

Canonical-raspberry Pi

Τον τελευταίο καιρό, οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται περισσότερο σε λύσεις IoT (Internal of Things). Ομοίως, το Rasρberry Ρi είναι το καλύτερο μέρος για την ανάπτυξη συσκευών με βάση το IoT λόγω του φθηνού κόστους και του μεγέθους πιστωτικής κάρτας.

Συνεχίζοντας να υποστηρίζει modules ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Canonical υπόσχεται τώρα να προσθέσει υποστήριξη Ubuntu από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του νέου Raspberry Ρi. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης ένα πακέτο, το οποίο θα βοηθήσει στην ευελιξία της ανάπτυξης του έργου στο Raspberry Ρi. Αυτό το πακέτο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μηχανική υποστήριξη για εικόνες προσαρμοσμένες σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες διαχείρισης λογισμικού, υπηρεσίες φιλοξενίας, τεχνική υποστήριξη, εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Τέλος, εάν κάποιος επιθυμεί να κατεβάσει το Ubuntu Linux image για το Raspberry Pi, μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη σελίδα της εταιρείας, ενώ για να τo εγκαταστήσει, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα νέο βοηθητικό εργαλείο απεικόνισης του Raspberry Pi που ονομάζεται Raspberry Pi Imager.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS