ΑρχικήUpdatesΤο Raspberry Pi 4 2GB είναι πλέον αρκετά φθηνότερο!

Το Raspberry Pi 4 2GB είναι πλέον αρκετά φθηνότερο!

Το ίδρυμα Raspberry Pi μείωσε την τιμή του Raspberry Pi 4-2GB στα 35$ από 45$, κάνοντας το να έχει ίδια τιμή με την 1GB έκδοση. Η μείωση τιμής ανακοινώθηκε από τον Eben Upton (συνιδρυτής του ιδρύματος) λίγο πριν τα όγδοα γενέθλια της πρώτης γενιάς της συσκευής.

“Μειώνουμε την τιμή λόγω των χαμηλών τιμών της RAM” είπε ο Upton.

Το Raspberry Pi 4 ήταν ο πρώτος μικροϋπολογιστής ο οποίος υπήρχε στην αγορά σε 3 διαφορετικές επιλογές – 1GB, 2GB και 4GB με τιμές από 35$, 45$ και 55$.

Ο Upton, επίσης, ανάφερε ότι η 1GB έκδοση θα συνεχίζει να υπάρχει στην αγορά, με την αρχική της τιμή. Ωστόσο, επειδή πλέον δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο πρώτων εκδόσεων, επόμενο, οι χρήστες να προτιμήσουν την έκδοση των 2GB.

Το πρώτο Raspberry Pi ήρθε στις 19 Φεβρουαρίου 2012, και μέχρι στιγμής  έχουν πουληθεί πάνω από 30 εκατομμύρια υπολογιστές. Οι μικροϋπολογιστές αυτοί, χρησιμοποιούνται για χιλιάδες πράγματα. Η Oracle δημιούργησε το μεγαλύτερο Pi ύπερ-υπολογιστή, χρησιμοποιώντας 1060 Raspberry Pi. Το NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL), επίσης, τα χρησιμοποίησε στην αποστολή στον Άρη.

Από το 2012 και μετά, γνωρίσαμε το Raspberry Pi 2 το οποίο είναι τετραπύρηνο και μπήκε στην αγορά το 2015. Το 2016 είδαμε το Pi 3 το οποίο υποστηρίζει 64bit-η αρχιτεκτονική, ενώ το Pi 3+ ήρθε το 2018. Τον Ιούνιο βγήκε και το Pi 4, το οποίο έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει ένα κανονικό υπολογιστή.

“Σύντομα, θα μπορείτε να αγοράσετε έναν κανονικό υπολογιστή στην ίδια τιμή με το Raspberry P1 του 2012″ τόνισε ο Upton.

Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την πρώτη έκδοση της συσκευής είναι η 40 φορές καλύτερη απόδοση της CPU, η 8 φορές περισσότερη μνήμη , το 10 φόρες πιο γρήγορο I/O bandwidth, τα 4 φόρες περισσότερα pixels, οι 2 οθόνες αντί μιας και η dual-band wireless δυνατότητα.

Μαζί με το Raspberry, στην αγορά πλέον υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα παρόμοια προϊόντα τα οποία προσπαθούν να κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον ποιο γνωστό single-board υπολογιστή στην αγορά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS