ΑρχικήUpdatesUbuntu Retro Remix: Μια gaming διανομή για Raspberry Pi συσκευές

Ubuntu Retro Remix: Μια gaming διανομή για Raspberry Pi συσκευές

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε μια νέα διανομή του ubuntu, η οποία θα είναι συμβατή με το Raspberry Pi και θα υποστηρίζει πολλά από τα retro video games. Το νέο λειτουργικό σύστημα ονομάστηκε Ubuntu Retro Remix, και είναι μια καλή επιλογή για όλους τους θαυμαστές των παλιών παιχνιδιών, που χρησιμοποιούν single-board υπολογιστές.

Το νέο Ubuntu Retro Remix Project, δημιουργήθηκε από τον δημιουργό του Ubuntu MATE Martin Wimpress. Εκτός από τη δημιουργία του ubuntu MATE, ο Wimpress έγινε γνωστός και με την δημιουργία του Rolling Rhino, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν το ubuntu σε μια rolling διανομή.

Σύμφωνα με τον Wimpress, ο μοναδικός σκοπός της νέας έκδοσης είναι η μετατροπή του Raspberry Pi σε ένα retro-gaming μηχάνημα. Με άλλα λόγια, οι θαυμαστές των παλιών παιχνιδιών θα μπορούν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, απλά αποκτώντας έναν single-board υπολογιστή.

Προς το παρόν, το Ubuntu Retro Remix αναπτύσσεται και δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε σε beta μορφή. Ωστόσο, στο GitHub repository του Project, οι χρήστες μπορούν να βρουν πολλά από τα scripts τα οποία μετατρέπουν το κανονικό ubuntu σε μια gaming έκδοση για Raspberry Pi υπολογιστές. Σε περίπτωση που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα scripts, θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη της armhf έκδοσης του Ubuntu, η οποία είναι κατασκευασμένη ειδικά για single-board συσκευές.

Ubuntu Retro Remix: Μια gaming διανομή για Raspberry Pi συσκευές

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι τo νέο λειτουργικό σύστημα έρχεται σε διάστημα, στο οποίο κυκλοφόρησαν και πολλές άλλες διανομές του ubuntu, όπως είναι το UbuntuEd και το UbuntuDDE. Εκτός από αυτές, σύντομα θα κυκλοφορήσουν και άλλα λειτουργικά συστήματα, παραδείγματος χάρη το Ubuntu Web.

Μάλλον, για πολλούς από τους χρήστες δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων. Στην πραγματικότητα, όμως, κάθε διανομή προσφέρει στους χρήστες διάφορες δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Ubuntu Ed δεν μπορούν να παίζουν όλα τα παιχνίδια, τα οποία θα υπάρχουν στο Ubuntu Retro Remix. Από την άλλη πλευρά, τo νέο λειτουργικό δεν προσφέρει τα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης, τα οποία υπάρχουν στο Ubuntu Ed.

Για τον ίδιο λόγο, το Ubuntu Retro Remix μπορεί να φανεί «άχρηστη» διανομή για πολλούς από τους χρήστες. Ωστόσο, αν είστε θαυμαστές των retro παιχνιδιών, τότε η διανομή αυτή είναι η τέλια επιλογή για σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS