ΑρχικήsecurityNo More Ransom Project : Κλείνει 4 χρόνια λειτουργίας!

No More Ransom Project : Κλείνει 4 χρόνια λειτουργίας!

No More Ransom

Το No More Ransom Project γιορτάζει το τέταρτο έτος λειτουργίας του, αποτρέποντας πληρωμές λύτρων αξίας 632 εκατομμυρίων δολαρίων και βοηθώντας περισσότερους από 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες να ανακάμψουν από μια επίθεση ransomware.

Το No More Ransom δημιουργήθηκε το 2016 από τη συμμαχία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εγκλήματος της Europol, της Εθνικής Μονάδας Εγκλήματος Υψηλής Τεχνολογίας της αστυνομίας της Ολλανδίας και της McAfee. Στόχος αυτού του συλλογικού project είναι η καταπολέμηση των ransomware επιθέσεων και η παροχή δωρεάν υπηρεσιών αποκρυπτογράφησης και υποστήριξης στα θύματα.

Σήμερα, το project διαθέτει 163 συνεργάτες παγκοσμίως.

Έχουν σωθεί τουλάχιστον 632 εκατομμύρια δολάρια

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το No More Ransom Project εκτιμά ότι έχει βοηθήσει εκατομμύρια χρήστες και έχει αποτρέψει πληρωμές λύτρων αξίας 632 εκατομμυρίων δολαρίων, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και των εργαλείων αποκρυπτογράφησης που κυκλοφόρησαν.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά έχουν σωθεί χάρη στη διαθεσιμότητα τουλάχιστον 110 εργαλείων αποκρυπτογράφησης, που έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου, τον ακαδημαϊκό χώρο και τους ιδιωτικούς συνεργάτες. Τα εργαλεία έχουν χρησιμοποιηθεί από πάνω από 4,2 εκατομμύρια χρήστεςθύματα.

Το ποσό των χρημάτων που έχει σωθεί είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερο, καθώς κάποια sites χρησιμοποιούν εργαλεία αποκρυπτογράφησης συνεργατών, αλλά το No More Ransom Project δεν μπορεί να ελέγξει τη χρήση των εργαλείων σε αυτά τα sites.

Επιπλέον, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές αποκρυπτογράφησης δεν περιλαμβάνουν τηλεμετρία, ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο από όσο γνωρίζουμε.

Τα εργαλεία χωρίς τηλεμετρία περιλαμβάνουν και αυτά που δημιουργήθηκαν από την Emsisoft, η οποία έχει κυκλοφορήσει τα περισσότερα εργαλεία (54).

Τα ransomware είναι μια από τις πιο μεγάλες απειλές των τελευταίων χρόνων. Τόσο οι χρήστες όσο και οι εταιρείες βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι ειδικοί συνιστούν στα θύματα να μην πληρώνουν τα λύτρα στους hackers, καθώς αυτή η συμπεριφορά ενισχύει τις επιθέσεις. Ευτυχώς, το No More Ransom Project και οι αρχές μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα. Γι’ αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις, οι χρήστες θα πρέπει να απευθύνονται πάντα στους εδικούς ασφαλείας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS