ΑρχικήUpdatesREMnux 7.0: Κυκλοφόρησε με σύγχρονα εργαλεία για malware analysis

REMnux 7.0: Κυκλοφόρησε με σύγχρονα εργαλεία για malware analysis

Μετά από σχεδόν 5 χρόνια καθυστέρηση, ο Lenny Zelter, Δημιουργός του REMnux Linux, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος. Το νέο REMnux 7.0 έρχεται με πολλές αλλαγές και ενημερώσεις στα πακέτα του συστήματος, ενώ περιέχει και πολλά από τα σύγχρονα εργαλεία για malware analysis.

Για όσους δεν είναι γνωστό, το REMnux είναι ένα Linux toolkit το οποίο κατασκευάστηκε πριν από σχεδόν 10 χρόνια, από τον developer Lenny Zelter. Παρέχοντας στους χρήστες πολλά εργαλεία για reverse-engineering και malware analysis, το λειτουργικό είναι κατάλληλο για σάρωση των διάφορων αρχείων όπως executables, scripts ή άλλα αρχεία τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιο ήδος ιού.

Τι νέα περιέχει το REMnux 7.0;

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, βασίζετε στο Ubuntu 18.04 “Bionic Beaver”, το οποίο περιέχει το Περιβάλλον εργασίας GNOME. Μέσα στο νέο περιβάλλον εργασίας, οι χρήστες μπορούν να βρουν πολλά ενημερωμένα εργαλεία, καθώς και σύγχρονες εφαρμογές οι οποίες προστέθηκαν στο REMnux 7.0.

Λεπτομερής λίστα σχετικά με τα εργαλεία του λειτουργικού συστήματος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

REMnux 7.0: Κυκλοφόρησε με σύγχρονα εργαλεία για malware analysis

Άλο ένα χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης του REMnux, είναι η εφαρμογή SaltStack. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, οι χρήστες μπορούν να αυτοματοποιήσουν την εγκατάσταση και την ενημέρωση του λογισμικού του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Lenny Zeltser, στις 28 Ιουλίου του 2020 θα πραγματοποιηθεί ένα Webcast, στο οποίο ο ίδιος θα αναφέρει όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις οι οποίες υπάρχουν στο REMnux 7.0. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στο webcast, θα πρέπει να μπείτε στο επίσημο web blog του Lenny.

Τρόπος εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος:

Σήμερα, σχεδόν όλα από τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα κυκλοφορούν ως ISO αρχεία. Ωστόσο, το REMnux δεν βγαίνει σε κανονική μορφή. Εάν θέλετε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του λειτουργικού, θα πρέπει να κατεβάσετε ένα ‘OVA’ αρχείο, το οποίο είναι ειδικά φτιαγμένο για εικονικές μηχανές. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και μια εφαρμογή για εικονικές μηχανές, για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το REMnux.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS