ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν το Inbox Ολλανδού πολιτικού σύμφωνα με το Twitter

Hackers παραβίασαν το Inbox Ολλανδού πολιτικού σύμφωνα με το Twitter

Όπως ανακοίνωσε το Twitter, το inbox του λογαριασμού ενός Ολλανδού αξιωματούχου βρισκόταν μεταξύ 36 άλλων κατόχων λογαριασμού των οποίων τα εισερχόμενα μηνύματα παραβιάστηκαν πρόσφατα από hackers.

inbox

Συγκεκριμένα, ο νομοθέτης Geert Wilders δήλωσε την Πέμπτη ότι ενημερώθηκε από το Twitter ότι ο λογαριασμός του είχε παραβιαστεί από έναν hacker, ο οποίος δημοσίευσε tweets στον λογαριασμό του και έστελνε μηνύματα εκ μέρους τους.

Όπως δήλωσε ο Wilders, «ο hacker πράγματι είχε επίσης πλήρη πρόσβαση στα DM μου, το οποίο φυσικά είναι εντελώς απαράδεκτο από πολλές απόψεις».

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο hack τη περασμένη εβδομάδα, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τους λογαριασμούς ορισμένων από τους πιο επιφανείς χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών, διασημοτήτων και εταιρειών. Το hack είχε σαν στόχο να παραπλανήσει τους ακόλουθους αυτών των ατόμων στο Twitter, ώστε να στείλουν χρήματα σε έναν ανώνυμο λογαριασμό Bitcoin.

Από τους 130 λογαριασμούς που ερευνήθηκαν, 38 ήταν εκείνοι των οποίων τα inbox παραβιάστηκαν.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάποιος άλλος πρώην ή τρέχων εκλεγμένος αξιωματούχος αντιμετώπισε παραβίαση των DM τους», δήλωσε η εταιρεία μέσω του λογαριασμού της στο Twitter Support.

inbo

Ο Wilders δήλωσε ότι πήρε πίσω τον έλεγχο του λογαριασμού του στις 17 Ιουλίου και το ανακοίνωσε με ένα tweet που έλεγε «Επιστροφή στο διαδίκτυο!» με το hashtag #NoMoreHack.

Ο Wilders είπε ότι το inbox του περιείχε μηνύματα που ελήφθησαν κατά τη δεκαετία που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων από άτομα που επικρίνουν το Ισλάμ ή τα καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και η Συρία.

«Ελπίζω ότι δεν θα διατρέξουν κίνδυνο εάν η ταυτότητά τους αποκαλυφθεί λόγω αυτής της εισβολής», δήλωσε ο Wilders. «Έχω διαγράψει τα περισσότερα από αυτά, αλλά ίσως μερικά έμειναν εκεί και τα είδε και τα αντέγραψε ο hacker».

Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το περιστατικό ήταν μια «συντονισμένη επίθεση social engineering» που στοχεύει ορισμένους από τους υπαλλήλους της που έχουν πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία. Στη συνέχεια έπαιρναν τον έλεγχο πολλών λογαριασμών. Οι εισβολείς μπόρεσαν να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης για 45 λογαριασμούς και στη συνέχεια να συνδεθούν και να κάνουν tweet από αυτούς.

Το Twitter επιβεβαίωσε επίσης ότι άλλοι οκτώ λογαριασμοί παραβιάστηκαν, αλλά κανένας από αυτούς δεν ανήκε σε κάποιο άτομο με υψηλό προφίλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS