ΑρχικήinetTwitter: Απαγορεύει 7.000 λογαριασμούς του ακροδεξιού κινήματος QAnon

Twitter: Απαγορεύει 7.000 λογαριασμούς του ακροδεξιού κινήματος QAnon

Το Twitter ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε 7.000 λογαριασμούς που συνδέονται με το QAnon, ένα ακροδεξιό κίνημα που διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας, ενώ παράλληλα θα προβεί και σε άλλες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εξάπλωση της προπαγάνδας του κινήματος.

Εκτός από την απαγόρευση του περιεχομένου που σχετίζεται με το ακροδεξιό κίνημα QAnon, το Twitter ανέφερε ότι θα αποκλείσει επίσης την κοινοποίηση συνδέσμων που σχετίζονται με το QAnon, ενώ, ακόμη, δεν θα προτείνει πλέον λογαριασμούς που σχετίζονται με το κίνημα. Επίσης, δεν θα προωθεί πλέον αυτούς τους λογαριασμούς σε αναζήτηση ή συνομιλίες, ενώ θα σταματήσει επίσης να τους επισημαίνει ως δημοφιλή θέματα.

Twitter

Οι εταιρείες των social media φαίνεται να συνειδητοποιούν σιγά – σιγά τους κινδύνους που θέτει το QAnon, ένα κίνημα που προωθεί θεωρίες συνωμοσίας τόσο άγριες – όπως για παράδειγμα η ύπαρξη χιλιάδων κρυφών παιδόφιλων – ενώ πλησιάζουν οι εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, το Facebook παρακολουθεί κι ελέγχει τη δραστηριότητα του QAnon στην πλατφόρμα του, μετά από μία προσπάθεια κατάργησης ορισμένων ομάδων τον Μάιο. Ωστόσο, φαίνεται ότι το QAnon συνεχίζει να αναπτύσσει τη δραστηριότητά του στην πλατφόρμα.

Το Twitter είχε απαγορεύσει έναν μόνο λογαριασμό που συνδέεται με το QAnon το 2019. Ακόμα και η Roku κατάργησε ένα κανάλι που αφορούσε το QAnon από τους αποκωδικοποιητές και τα τηλεοπτικά ραβδιά της νωρίτερα αυτόν το μήνα. Επιπλέον, το Reddit απαγόρευσε μια εξέχουσα ομάδα από την πλατφόρμα του πριν δύο χρόνια περίπου.

ακροδεξιό κίνημα QAnon

Γιατί το Twitter υιοθετεί τώρα αυτή την πολιτική καταστολής απέναντι στο QAnon;

Το Twitter δήλωσε ότι ύστερα από στενή παρακολούθηση και συζητήσεις με ειδικούς, διαπίστωσε ότι οι υποστηρικτές του QAnon αυξάνονται και αναπτύσσουν όλο και περισσότερο τη δραστηριότητά τους, ενώ τις τελευταίες βδομάδες υπήρξαν πολλές αναφορές ότι παρενόχλησαν χρήστες του Twitter. Η εταιρεία πρόσθεσε, ακόμη, πως έχει καταστεί σαφές ότι το περιεχόμενο που κοινοποιούν οι υποστηρικτές του QAnon προκαλεί πραγματική “ζημιά” σε εκείνους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης, ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονταν από λογαριασμούς που συνδέονταν με το “QAnon” ενισχύονταν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και από βασικούς υποστηρικτές. Οι πρώτοι 7.000 λογαριασμοί απαγορεύτηκαν καθώς παραβίασαν τις υφιστάμενες πολιτικές του Twitter.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS