ΑρχικήinetUnhackable κβαντικό διαδίκτυο ετοιμάζεται από τις ΗΠΑ

Unhackable κβαντικό διαδίκτυο ετοιμάζεται από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, εργάζονται πάνω σε ένα νέο εθνικό κβαντικό διαδίκτυο, το οποίο θα καταστεί λειτουργικό μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με ένα σχεδιάγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) το νέο αυτό απροσπέλαστο διαδίκτυο, θα βασίζεται στην κβαντική τεχνολογία και θα χρησιμοποιεί τις αρχές της κβαντικής μηχανικής για να μεταφέρει πληροφορίες ασφαλέστερα από ότι στα υπάρχοντα δίκτυα.

κβαντικό

Η ιδέα και ο τρόπος υλοποίησής της παρουσιάστηκε αρχικά σε ένα συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Το Υπουργείο Ενέργειας δήλωσε ότι αυτό θα ανεβάσει το έθνος στις πρώτες θέσεις στο πεδίο του κβαντικού διαδικτύου.

Τον Φεβρουάριο, με τη βοήθεια ερευνητών του πανεπιστημίου και της βιομηχανίας της κβαντικής μηχανικής, ο οργανισμός κατάφερε να δημιουργήσει έναν «κβαντικό βρόχο» 52 μιλίων (83 χλμ.) στα προάστια του Σικάγου, ένα από τα μακρύτερα χερσαία κβαντικά δίκτυα στις ΗΠΑ.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παράλληλο και πιο ασφαλές δίκτυο βασισμένο στην έννοια της κβαντικής εμπλοκής ή της μετάδοσης υποατομικών σωματιδίων. Όπως έχει δηλώσει, το Υπουργείο Ενέργειας στοχεύει στη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

«Το θεμέλιο των κβαντικών δικτύων βασίζεται στην ικανότητά μας να συνθέτουμε και να χειριζόμαστε με ακρίβεια την ύλη σε ατομική κλίμακα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των μεμονωμένων φωτονίων», δήλωσε ο David Awschalom, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και ανώτερος επιστήμονας στο Εθνικό Εργαστήριο Argonne.

internet

Όπως ανέφερε το Υπουργείο Ενέργειας, οι λόγοι πίσω από τη χρήση της κβαντικής μετάδοσης για ένα ασφαλές Διαδίκτυο είναι ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποκλαπούν καθώς οι πληροφορίες περνούν μεταξύ τοποθεσιών», κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία «σχεδόν απρόσβλητων δικτύων».

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι πρώτοι τομείς που θα υιοθετήσουν το κβαντικό διαδίκτυο είναι οι τραπεζικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες υγείας. Άλλοι τομείς στους οποίους θα μπορούσε επίσης να φανεί χρήσιμο είναι αυτοί της εθνικής ασφάλειας και των αερομεταφορών.

Τελικά, η κβαντική τεχνολογία δικτύωσης θα κυκλοφορήσει και για κινητά τηλέφωνα, επηρεάζοντας τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS