ΑρχικήHow ToWindows 10: 5 hacks που έχει κρύψει καλά η Microsoft

Windows 10: 5 hacks που έχει κρύψει καλά η Microsoft

Είτε χρησιμοποιείτε τα Windows 10 εδώ και χρόνια είτε μόλις τα αναβαθμίσατε, υπάρχουν πολλά κρυφά hacks που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.

windows 10 hacks
Windows 10: 5 hacks που έχει κρύψει καλά η Microsoft

Το να γίνετε πιο γρήγοροι και πιο παραγωγικοί μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικό τώρα που όλο και περισσότεροι δουλεύουν από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Η εύρεση του μυστικού «μενού Έναρξης» και η εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας με ένα απλό τέχνασμα είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε περισσότερο το μηχάνημά σας.

Η Microsoft συνήθως δεν δημοσιοποιεί τις κρυμμένες δυνατότητές της με τον τρόπο που κάνει η Apple, γεγονός που μας δυσκολεύει αρκετά να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα Windows 10.

  • Ελαχιστοποιήστε όλα τα παράθυρα εκτός από το ενεργό

Εάν η επιφάνεια εργασίας σας έχει γεμίσει πολύ με ανοιχτά παράθυρα, μπορείτε να τα ελαχιστοποιήσετε γρήγορα όλα εκτός από αυτό που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή.

Απλώς κάντε κλικ στη γραμμή τίτλου του παραθύρου που θέλετε να παραμείνετε ανοιχτό για να το επιλέξετε. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το ποντίκι και μετακινήστε γρήγορα το παράθυρο δεξιά και αριστερά. Μετά από μερικές γρήγορες κινήσεις, όλα τα άλλα ανοιχτά παράθυρα θα ελαχιστοποιηθούν, αφήνοντας ανοιχτό μόνο αυτό που έχετε ταρακουνήσει.

  • Ανοίξτε μυστικό το μενού «Έναρξη»

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι για να ανοίξει το μενού Έναρξη, πατάτε το εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά στην οθόνη ή στο πληκτρολόγιό σας. Αλλά στη λίστα των hacks για τα Windows 10 συμπεριλαμβάνεται ένα λιγότερο γνωστό δεύτερο μενού Έναρξη που καθιστά πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση σε σημαντικές δυνατότητες όπως η Γραμμή εντολών, ο Πίνακας Ελέγχου και η Διαχείριση εργασιών.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό με δύο διαφορετικούς τρόπους, είτε πατώντας το πλήκτρο Windows + X, είτε κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Windows-κουμπί Έναρξη.

  • Δημιουργήστε ένα γεγονός χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή Ημερολόγιο

Η τελευταία ενημέρωση των Windows 10 σάς επιτρέπει να προσθέτετε γρήγορα γεγονότα στο ημερολόγιο της Microsoft, απευθείας από τη γραμμή εργασιών σας, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε καθόλου το ημερολόγιο. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Στη γραμμή εργασιών σας, κάντε κλικ στο πλαίσιο με την ώρα και την ημερομηνία που βρίσκεται στη δεξιά γωνία.
  • Κάντε κλικ στην ημερομηνία που θέλετε να προγραμματίσετε ένα συμβάν.
  • Εισαγάγετε το όνομα, την ώρα και την τοποθεσία του συμβάντος. (Εάν έχετε πολλά ημερολόγια, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο πεδίο όνομα συμβάντος για να επιλέξετε αυτό στο οποίο θέλετε να το προσθέσετε.)
  • Κάντε κλικ στην αποθήκευση. Το συμβάν θα πρέπει να εμφανίζεται στην εφαρμογή Ημερολόγιο σε όλες τις συσκευές σας.
  • Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Μπορεί να είναι βασικό, αλλά είναι εκπληκτικό πόσο εύκολο είναι να ξεχάσετε πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο laptop ή το PC σας όταν δεν το κάνετε συχνά.

Υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαφορετικοί τρόποι για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με τα Windows 10. Εάν θέλετε να τραβήξετε και να αποθηκεύσετε μια εικόνα ολόκληρης της οθόνης σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να πατήσετε το πλήκτρο Windows + το πλήκτρο εκτύπωσης οθόνης και αυτή η εικόνα θα αποθηκευτεί στο φάκελο Στιγμιότυπα οθόνης που βρίσκεται στις Εικόνες.

Για να τραβήξετε ένα μόνο μέρος της οθόνης σας, πατήστε το πλήκτρο Windows + Shift + S για να ανοίξετε ένα εργαλείο που ονομάζεται Snip & Sketch, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε κλικ και να σύρετε για να δημιουργήσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, το οποίο αποθηκεύεται στο Πρόχειρο.

Windows 10: 5 hacks που έχει κρύψει καλά η Microsoft

5. Ανοίξτε στοιχεία στη γραμμή εργασιών σας με συντομεύσεις πληκτρολογίου

Εάν έχετε καρφιτσώσει προγράμματα στη γραμμή εργασιών των Windows 10, στο κάτω μέρος της οθόνης σας για να δημιουργήσετε μια συντόμευση, δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ στα εικονίδια για να τα ανοίξετε.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου πλήκτρο Windows + [κάποιο πλήκτρο αριθμών], με το αριθμητικό πλήκτρο να αντιστοιχεί στη θέση του προγράμματος στη γραμμή εργασιών. Για παράδειγμα, το πλήκτρο Windows + 2 θα ανοίξει το δεύτερο στοιχείο στη γραμμή εργασιών.

Υπάρχουν πολλά ακόμα hacks των Windows 10 και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν πληκτρολογείτε βιαστικά και δε θέλετε να σηκώσετε τα δάχτυλά σας από το πληκτρολόγιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS