ΑρχικήinetTο Facebook αναπτύσσει AI bots κατά της διαδικτυακής παρενοχλησης

Tο Facebook αναπτύσσει AI bots κατά της διαδικτυακής παρενοχλησης

Οι ερευνητές του Facebook αναπτύσσουν bots με τεχνολογία AI ώστε να αντιμετωπίσουν τη διαδικτυακή παρενόχληση στην πλατφόρμα του.

facebook bots ai
Tο Facebook αναπτύσσει AI bots κατά της διαδικτυακής παρενοχλησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζουν ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει στις συνεχείς προσπάθειες ώστε η τεχνητή νοημοσύνη της πλατφόρμας να έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει τις παρενοχλήσεις.

Τώρα μπορούν να προσομοιώσουν τις ενέργειες των χρηστών με άσχημη συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας bots που λειτουργούν με τεχνολογία AI αφήνοντάς τα ελεύθερα σε μια παράλληλη έκδοση του Facebook. Στη συνέχεια, οι ερευνητές θα μελετήσουν τη συμπεριφορά των bots στην προσομοίωση και θα πειραματιστούν με νέους τρόπους για να σταματήσουν χρήστες με αντίστοιχη δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής Mark Harman, ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί το machine learning για να εκπαιδεύσει bots, για προσομοίωση πραγματικής συμπεριφοράς ανθρώπων στο Facebook. Μπορεί, επίσης, να αυτοματοποιήσει τις αλληλεπιδράσεις τους σε μεγάλη κλίμακα, από χιλιάδες έως εκατομμύρια, και βασίζεται στην βάση κώδικα του Facebook.

Στο περιβάλλον δοκιμών, γνωστό ως WW, τα bots κάνουν διάφορες ενέργειες, ενώ προσπαθούν να αγοράσουν και να πουλήσουν παράνομα αντικείμενα, όπως όπλα και ναρκωτικά. Τα bots μπορoύν να χρησιμοποιήσουν το Facebook όπως θα έκανε ένας κανονικός άνθρωπος, πραγματοποιώντας αναζητήσεις και επισκέψεις σε σελίδες.

Οι μηχανικοί μπορούν στη συνέχεια να ελέγξουν εάν τα bots μπορούν να παρακάμψουν τις δικλείδες ασφαλείας και να παραβιάσουν τα Πρότυπα της Κοινότητας, σύμφωνα με τη δήλωση. Το σχέδιο είναι για τους μηχανικούς να βρουν ένα μοτίβο στα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών και να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να δοκιμάσουν τρόπους που θα δυσκολέψουν τους χρήστες να παραβιάσουν αυτά τα πρότυπα.

Tο Facebook αναπτύσσει AI bots κατά της διαδικτυακής παρενοχλησης

Το Facebook έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι αναπτύσσει μεθόδους για να αποτρέψει τη διαδικτυακή παρενόχληση, την εγκληματική δραστηριότητα, την παραπληροφόρηση και άλλους τύπους παρανομιών στην πλατφόρμα του.

Στο συνέδριο του Facebook F8 του 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας Mike Schroepfer δήλωσε ότι η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα AI και αναζητά τρόπους για να λειτουργήσει σε μεγάλη κλίμακα με ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη επίβλεψη, όπως με τα bots. Προς αναγνώριση του Facebook, αυτή η προσομοίωση φαίνεται να αποτελεί απόδειξη αυτού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS