ΑρχικήsecurityΟργανισμός μεταφορών στο Fort Worth δέχτηκε ransomware επίθεση

Οργανισμός μεταφορών στο Fort Worth δέχτηκε ransomware επίθεση

Οργανισμός μεταφορών

Άλλος ένας κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Τέξας έχει πέσει θύμα ransomware επίθεσης, όπως φαίνεται από δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι εγκληματίες πίσω από το NetWalker ransomware. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στόχος της ransomware επίθεσης ήταν η Trinity Metro, ένας οργανισμός μεταφορών στο Fort Worth.

Σύμφωνα με το site του οργανισμού, η Trinity Metro πραγματοποιεί 8 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών ετησίως.

“Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που αντιμετωπίσαμε σήμερα το πρωί, όλες οι τηλεφωνικές γραμμές μας είναι εκτός λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εξυπηρέτησης πελατών και του συστήματος κρατήσεων ACCESS”, δήλωσε η Trinity Metro την 1η Ιουλίου. Ο οργανισμός μεταφορών συμβούλεψε τους επιβάτες να καλέσουν έναν ειδικό αριθμό τηλεφώνου ή να στείλουν ένα μήνυμα μέσω Facebook εάν έχουν προγραμματίσει κάποιοι ταξίδι ή για να προγραμματίσουν μελλοντικά ταξίδια, όσο το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας .

ransomware

Ο οργανισμός μεταφορών έκανε, επίσης, ένα παρόμοιο tweet, και λίγο αργότερα την ίδια ημέρα, είπε “Η IT ομάδα μας εργάζεται σκληρά για την επίλυση του ζητήματος που έθεσε τις τηλεφωνικές μας γραμμές εκτός λειτουργίας σήμερα το πρωί”.

Η NetWalker ransomware συμμορία έχει ανεβάσει στο site της πάνω από 200 φακέλους, με πληροφορίες που προφανώς είχαν κλαπεί από το πρακτορείο μεταφορών πριν από τη διακοπή των συστημάτων του. Αυτή η τακτική είναι πολύ συνηθισμένη τους τελευταίους μήνες. Οι hackers κλέβουν πρώτα τα αρχεία των θυμάτων και μετά κρυπτογραφούν τα συστήματα. Στη συνέχεια, απειλούν να εκθέσουν τα δεδομένα, αν τα θύματα δεν πληρώσουν τα λύτρα.

Κάποια από τα κλεμμένα αρχεία της Trinity Metro σχετίζονται με τα λογιστικά, το ανθρώπινο δυναμικό κ.ά.

Στις 14 Μαΐου, το Τμήμα Μεταφορών του Τέξας έπεσε, επίσης, θύμα ransomware επίθεσης. Οι ερευνητές συνέδεσαν την επίθεση με ένα νέο ransomware, που ονομάζεται Ransom X. Μια εβδομάδα πριν, άλλος ένας κυβερνητικός οργανισμός είχε βρεθεί στην ίδια θέση. Τον Αύγουστο του 2019, μια οργανωμένη επίθεση ransomware έπληξε τα συστήματα 22 μικρών πόλεων του Τέξας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS