ΑρχικήsecurityΚυβερνητικοί ιστότοποι του Αϊντάχο καταλήφθηκαν από hackers

Κυβερνητικοί ιστότοποι του Αϊντάχο καταλήφθηκαν από hackers

Την απελευθέρωση του φυλακισμένου ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, ζήτησαν hackers οι οποίοι κατέλαβαν τρεις κυβερνητικούς ιστότοπους του Αϊντάχο την Κυριακή το απόγευμα.

Αϊντάχο

Οι ιστοσελίδες του State Parks and Recreation του Αϊντάχο, του STEM Action Center, αλλά και ένας ιστότοπος personal protective equipment supply, δέχτηκαν την ίδια επίθεση, με αποτέλεσμα οι αρχικές τους σελίδες να εμφανίζουν ένα μαύρο φόντο με το μήνυμα “Hacked by Ghost Squad Hackers” γραμμένο με μπλε γράμματα. Επίσης και ένα μήνυμα που αναφέρει «Free Julian Assange! Journalism is not a crime!» εμφανίστηκε κάτω από ένα GIF του V, από την ταινία του 2005 «V for Vendetta».

Ένας λογαριασμός Twitter ανέφερε το περιστατικό με τους Ghost Squad Hackers, λίγο πριν τις 7 μ.μ. την Κυριακή. Σύμφωνα με το tweet: «Ο κυβερνητικός server του Αϊντάχο παραβιάστηκε με το μήνυμα #FreeAssange».

Η Ghost Squad Hackers είναι μία ομάδα που αποτελείται από διάφορους hackers, πολλοί από τους οποίους μάλιστα συνδέονται με την ομάδα Anonymous. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας στον Ινδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο The Wire: «η πρωταρχική πρόθεση και εστίαση της ομάδας είναι αντικυβερνητικές και οργανωμένες διαμαρτυρίες στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο της τρέχουσας εμπλοκής των κερδοσκοπικών μέσων ενημέρωσης και των πραγματικών συμβάντων στη ζωή». Ορισμένοι ιστότοποι της ινδικής κυβέρνησης έπεσαν πρόσφατα θύματα της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα στόχευσε και τον αμερικανικό στρατό αλλά και την τρομοκρατική ομάδα ISIS τα τελευταία χρόνια.

Αϊνταχο

Ο πολιτικός αρχηγός του Αϊντάχο επικοινώνησε με ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και μέχρι τις 9 μ.μ. της Κυριακής, δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν άλλοι κρατικοί ιστότοποι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κρατικοί ιστότοποι έχουν πέσει θύματα παραβίασης. Το 2017, ο ιστότοπος του κρατικού ταμείου παραβιάστηκε και εμφάνισε ένα μήνυμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το 2018 ο ιστότοπος του νομοθετικού σώματος του Αϊντάχο παραβιάστηκε και εμφάνισε ένα μήνυμα γραμμένο στα ιταλικά και ένα βίντεο από την ομάδα AnonPlus. Κανένα ευαίσθητο δεδομένο δεν έχει παραβιαστεί σε κανένα από τα δύο περιστατικά, αλλά το 2016 η παραβίαση της βάσης δεδομένων αδειών του τμήματος Fish and Game του Αϊντάχο προκάλεσε ανησυχίες ότι ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί ευαίσθητες πληροφορίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS