ΑρχικήsecurityInstagram: Σφάλμα ενεργοποιεί την κάμερα σε iOS 14 συσκευές εν αγνοία χρηστών

Instagram: Σφάλμα ενεργοποιεί την κάμερα σε iOS 14 συσκευές εν αγνοία χρηστών

Πρόσφατα, χρήστες του Instagram ανέφεραν ότι παρατήρησαν κάτι παράξενο στην εφαρμογή. Συγκεκριμένα, έβλεπαν την πράσινη ένδειξη “camera on” όταν χρησιμοποιούσαν το Instagram κι έκαναν scrolling στις ροές τους, χωρίς όμως να τραβούν κάποια φωτογραφία ή βίντεο. Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε ότι αυτό οφειλόταν σε σφάλμα, το οποίο όμως η εταιρεία έχει ήδη διορθώσει. Το “Create Mode” της εφαρμογής είναι προσβάσιμο από την κάμερα του Instagram, η οποία θα μπορούσε να απενεργοποιήσει την ένδειξη της κάμερας. Ο εκπρόσωπος του Instagram τόνισε ότι η εταιρεία έχει πρόσβαση στην κάμερα των χρηστών μόνο με την συγκατάθεσή τους. Πρόσθεσε, ακόμη πως η εταιρεία εντόπισε κι επιδιόρθωσε το σφάλμα στο iOS 14 beta που δείχνει ότι χρήστες χρησιμοποιούν την κάμερα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό. Το Instagram, ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει πρόσβαση στην κάμερα των χρηστών και δεν καταγράφει οποιοδήποτε υλικό και περιεχόμενο.

Instagram

Αυτή η συμπεριφορά της εφαρμογής του Instagram, φαίνεται να είναι μια ακόμη από τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν οι χρήστες του iOS 14, οι οποίες τους προειδοποιούν για συμπεριφορές εφαρμογών όπως η αντιγραφή του clipboard. Αρκετές εφαρμογές iOS, όπως το TikTok, το LinkedIn και το Reddit, ανακαλύφθηκε ότι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του clipboard των χρηστών, καθώς κάθε φορά που μια third-party εφαρμογή έχει πρόσβαση στο clipboard μιας iOS 14 συσκευής, εμφανίζεται ειδοποίηση.

Instagram σφάλμα

Η μητρική εταιρεία του TikTok, η ByteDance, με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι επρόκειτο να διακόψει την πρόσβαση στα clipboard των συσκευών. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε τον Ιούνιο ότι είχε κάνει μια ενημέρωση στο App Store για να καταργήσει τη δυνατότητα, την οποία χαρακτήρισε ως “anti-spam” μέτρο. Η εταιρεία επεσήμανε επίσης ότι η δυνατότητα δεν εφαρμόστηκε ποτέ σε Android συσκευές. Την ίδια στιγμή, το LinkedIn ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την πρακτική του clipboard-copying, ενώ το Reddit δήλωσε ότι επιδιορθώνει ένα κομμάτι κώδικα που προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά στην εφαρμογή του. Τέλος, το Facebook, στο οποίο ανήκει το Instagram, διόρθωσε ένα σφάλμα στο iOS app του το 2019, το οποίο ενεργοποιούσε κάμερες συσκευών εν αγνοία των χρηστών τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS