ΑρχικήinetΤο Reddit στη λίστα των εφαρμογών που κατασκοπεύουν clipboards

Το Reddit στη λίστα των εφαρμογών που κατασκοπεύουν clipboards

H εφαρμογή Reddit προστέθηκε στη λίστα των iOS εφαρμογών που κατασκοπεύουν τα clipboards, ή που αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα τους, χωρίς άδεια χρήστη.

clipboards
Το Reddit στη λίστα των εφαρμογών που κατασκοπεύουν clipboards

«Ανιχνεύσαμε το τμήμα του κώδικα στον επεξεργαστή δημοσιεύσεων που ελέγχει τα URLs στο pasteboard και, στη συνέχεια, προτείνει έναν τίτλο για το άρθρο με βάση το περιεχόμενο του κειμένου των URLs,» είπε εκπρόσωπος του Reddit στο The Verge.

«Δεν αποθηκεύουμε, ούτε κοινοποιούμε τα pasteboard περιεχόμενα. Αφαιρέσαμε αυτόν τον κώδικα και θα κυκλοφορήσουμε την διόρθωση στις 14 Ιουλίου

Αρκετές διάσημες εφαρμογές τρίτων έχουν βρεθεί να αντιγράφουν κρυφά clipboards, χάρη στη λειτουργία του νέου λογισμικού της Apple, iOS 14 beta. Το iOS 14  έχει τη δυνατότητα να προειδοποιεί τους χρήστες, όταν μια εφαρμογή επιχειρεί κάτι τέτοιο.

Όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, ανάμεσα στις εφαρμογές που αποδείχτηκε ότι έκαναν κάτι τέτοιο είναι τα TikTok, Fox News, New York Times, Reuters, αλλά και πολλά ακόμα όπως τα LinkedIn, Twitter, κ.α.

Το LinkedIn είπε ότι η αντιγραφή των clipboards προήλθε από ένα bug, και ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιδιόρθωσής του. Το Tik Tok ισχυρίστηκε ότι η πρόσβαση χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό απάτης, για την επαλήθευση «επαναλαμβανόμενης ανεπιθύμητης συμπεριφοράς», και, στη συνέχεια, κυκλοφόρησε μια ενημέρωση του iOS που το αφαιρεί.

Το Reddit στη λίστα των εφαρμογών που κατασκοπεύουν clipboards

Πριν την κυκλοφορία του iOS 14 beta, δύο προγραμματιστές προειδοποίησαν τους χρήστες iPhone και iPad για εφαρμογές που είχαν πρόσβαση στα clipboards. Η συγκεκριμένη λειτουργία ασφαλείας του νέου iOS προστέθηκε για αυτό το λόγο, ώστε να μην υπάρχει πλέον τρόπος για τις εφαρμογές να διαβάζουν το περιεχόμενό τους χωρίς να ενημερώνονται οι χρήστες.

Μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του νέου λογισμικού της Apple για το κοινό, προτείνεται στους χρήστες που ανησυχούν για την κατασκοπεία των clipboards, να κάνουν overwrite το περιεχόμενο, ειδικά όταν αντιγράφουν προσωπικά δεδομένα όπως κωδικούς, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά κρυπτογράφησης και οτιδήποτε άλλο. Αυτό μπορεί να γίνει γράφοντας μια λέξη σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή εφαρμογή και επιλέγοντας «αντιγραφή» στο αναδυόμενο μενού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS