Κυριακή, 2 Αυγούστου, 13:15
Αρχική inet Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές του App Store της Κίνας αν δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης.

apple
Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Σύμφωνα με αναφορές των Financial Times και Telegraph U.K την Τετάρτη, η εταιρεία απαιτεί πλέον από τους προγραμματιστές τη σχετική έγκριση από την κυβέρνηση της χώρας εάν θέλουν να ενημερώσουν κάποια εφαρμογή του App Store.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η Apple επέτρεπε τη λήψη παιχνιδιών στη χώρα, ενώ οι προγραμματιστές περίμεναν να λάβουν την άδεια τους. Ήδη από τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για το ζήτημα, και από τη 1 Ιουλίου όποια εφαρμογή δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να αναβαθμιστεί.

Ενδέχεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 21.000 εφαρμογές του App Store, ανέφερε το Telegraph UK.

Η κίνηση της εταιρείας έρχεται τη στιγμή που το Πεκίνο φαίνεται να επιβάλλει τον εξαναγκασμό των ρυθμίσεων ενάντια στις Αμερικάνικες βιομηχανίες τεχνολογίας, λόγω της αυξημένης έντασης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πως η Apple κατάφερε να αναβάλλει την επιβολή του κανόνα αδειοδότησης του 2016 για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πόλεμος εμπορίου ΗΠΑ-Κίνας άρχισε να θερμαίνεται νωρίτερα αυτόν το χρόνο, η στιγμή που επέλεξε να το κάνει φαίνεται ύποπτη,» είπε ο Todd Kuhns, Διευθυντής Marketing της συμβουλευτικής ομάδας AppInChina.

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες, η Κίνα έχει την μεγαλύτερη αγορά App Store από οποιαδήποτε άλλη. Πέρυσι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας μόνο για την Κινέζικη αγορά έφτασαν τα $16.4 δισεκατομμύρια. Την ίδια χρονιά η Αμερικάνικη αγορά έφερε έσοδα $15.4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρείας έρευνας δεδομένων Sensor Tower.

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Αυτή η απόφαση μπορεί να κοστίσει στην Apple την απώλεια τουλάχιστον $879 εκατομμυρίων από τα ετήσια έσοδά της, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις της AppInChina και οι πληροφορίες του Financial Times.

Το αμέσως επόμενο στάδιο ήταν η πτώση των μετοχών της, ενώ το κλείσιμο του χρηματιστηρίου βρήκε την αξία κάθε μετοχής μικρότερη κατά 0,19% στα $364.11. Αυτό έγινε την Τετάρτη και παρέμεινε σταθερή τις επόμενες ώρες συνεδριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Τα 4 καλύτερα Bluetooth ηχεία με υποστήριξη aptX!

Εάν γνωρίζετε αρκετά για τους κωδικοποιητές Bluetooth, τότε θα συμφωνήσετε ότι ο aptX φέρνει δύο σημαντικά ασύρματα στοιχεία που κάνουν τα ηχεία...

Γιατί οι κρατικοί χάκερς εστιάζουν περισσότερο στην κλοπή credentials;

Με την πάροδο των χρόνων εμφανίζονται όλο και περισσότερες αλλά και πιο προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Πολλές φορές κρατικοί χάκερς πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις,...

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...