ΑρχικήinetApple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Η Apple απαγορεύει στους προγραμματιστές να ενημερώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές του App Store της Κίνας αν δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης.

apple
Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Σύμφωνα με αναφορές των Financial Times και Telegraph U.K την Τετάρτη, η εταιρεία απαιτεί πλέον από τους προγραμματιστές τη σχετική έγκριση από την κυβέρνηση της χώρας εάν θέλουν να ενημερώσουν κάποια εφαρμογή του App Store.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η Apple επέτρεπε τη λήψη παιχνιδιών στη χώρα, ενώ οι προγραμματιστές περίμεναν να λάβουν την άδεια τους. Ήδη από τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για το ζήτημα, και από τη 1 Ιουλίου όποια εφαρμογή δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να αναβαθμιστεί.

Ενδέχεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 21.000 εφαρμογές του App Store, ανέφερε το Telegraph UK.

Η κίνηση της εταιρείας έρχεται τη στιγμή που το Πεκίνο φαίνεται να επιβάλλει τον εξαναγκασμό των ρυθμίσεων ενάντια στις Αμερικάνικες βιομηχανίες τεχνολογίας, λόγω της αυξημένης έντασης με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πως η Apple κατάφερε να αναβάλλει την επιβολή του κανόνα αδειοδότησης του 2016 για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πόλεμος εμπορίου ΗΠΑ-Κίνας άρχισε να θερμαίνεται νωρίτερα αυτόν το χρόνο, η στιγμή που επέλεξε να το κάνει φαίνεται ύποπτη,» είπε ο Todd Kuhns, Διευθυντής Marketing της συμβουλευτικής ομάδας AppInChina.

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες, η Κίνα έχει την μεγαλύτερη αγορά App Store από οποιαδήποτε άλλη. Πέρυσι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας μόνο για την Κινέζικη αγορά έφτασαν τα $16.4 δισεκατομμύρια. Την ίδια χρονιά η Αμερικάνικη αγορά έφερε έσοδα $15.4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρείας έρευνας δεδομένων Sensor Tower.

Apple: Απαγορεύει την ενημέρωση Κινέζικων Apps χωρίς άδεια

Αυτή η απόφαση μπορεί να κοστίσει στην Apple την απώλεια τουλάχιστον $879 εκατομμυρίων από τα ετήσια έσοδά της, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις της AppInChina και οι πληροφορίες του Financial Times.

Το αμέσως επόμενο στάδιο ήταν η πτώση των μετοχών της, ενώ το κλείσιμο του χρηματιστηρίου βρήκε την αξία κάθε μετοχής μικρότερη κατά 0,19% στα $364.11. Αυτό έγινε την Τετάρτη και παρέμεινε σταθερή τις επόμενες ώρες συνεδριών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS