ΑρχικήsecurityΑμερικανική ασφαλιστική εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

ασφαλιστική εταιρεία

Μια ασφαλιστική εταιρεία στο Waterloo του Καναδά, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα hacking επίθεσης, η οποία κατέληξε σε παραβίαση δεδομένων των πελατών της. Η ασφαλιστική εταιρεία είναι η Heartland Farm Mutual και δημιουργήθηκε το 2016, μετά τη συγχώνευση των North Waterloo Farmers Mutual και Oxford Mutual.

Όσον αφορά στην πρόσφατη επίθεση, ο διευθύνων σύμβουλος, Louis Durocher, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Global News ότι το περιστατικό ασφαλείας θα μπορούσε να συνεπάγεται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο email ενός υπαλλήλου, το οποίο περιείχε προσωπικά στοιχεία πελατών που κρατά η εταιρεία. Η Heartland Farm Mutual δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε συνέβη η παραβίαση δεδομένων.

“Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι η παραβίαση δεδομένων ενδέχεται να έχει επηρεάσει έναν μικρό αριθμό ατόμων”, ανέφερε η δήλωση.

παραβίαση δεδομένων

Η ασφαλιστικά εταιρεία λέει ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι εκτεθειμένες πληροφορίες έχουν χρησιμοποιηθεί για “κακούς σκοπούς”. Το προσωπικό της εταιρείας έχει επικοινωνήσει και ενημερώσει τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί και ως αποζημίωση τους προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες credit monitoring για ένα χρόνο.

“Η προστασία των προσωπικών πληροφοριών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς”, δήλωσε ο Durocher. “Αμέσως μόλις μάθαμε το περιστατικό, κάναμε ορισμένα βήματα για να αποκλείσουμε την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και να προστατεύσουμε τις πληροφορίες”.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε, ακόμα, ότι η ασφαλιστική εταιρεία προσέλαβε μια ειδική εταιρεία για να διερευνήσει το περιστατικό και ενημέρωσε τις “αρμόδιες αρχές“.

Τέλος, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη στους πελάτες της, για την αναστάτωση που προκλήθηκε: “Ζητάμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί. Η Heartland Farm Mutual Inc. έχει δεσμευτεί να βελτιώσει περαιτέρω την ασφάλειά της, προκειμένου να αποφευχθεί ένα παρόμοιο περιστατικό”.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS