ΑρχικήsecurityΠροσωπικά στοιχεία του Προέδρου της Βραζιλίας εκτέθηκαν στο διαδίκτυο

Προσωπικά στοιχεία του Προέδρου της Βραζιλίας εκτέθηκαν στο διαδίκτυο

Βραζιλίας

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας έδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για μια hacking ομάδα, που φέρεται να είναι υπεύθυνη για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της χώρας, Jair Bolsonaro.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα μετά τη διαρροή, που έλαβε χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα. Λέγεται ότι πίσω από το περιστατικό παραβίασης βρίσκεται η hacking ομάδα Anonymous Brazil. Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες του Προέδρου, των γιων του, των υποστηρικτών του, καθώς και διαφόρων άλλων υπουργών.

Οι πληροφορίες αφορούσαν υποτιθέμενα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου και των υπόλοιπων ατόμων και ανέβηκαν στο Twitter, από ένα προφίλ, το οποίο στη συνέχεια διαγράφηκε από την πλατφόρμα. Εκείνη την περίοδο, ο Bolsonaro καταδίκασε την επίθεση και είπε, μέσω Twitter, ότι η διαρροή ήταν ένα “μέτρο εκφοβισμού” από τους “χακτιβιστές” (hacktivists).

Προέδρου

Περίπου 20 αξιωματικοί της ομοσπονδιακής αστυνομίας πραγματοποίησαν ένταλμα έρευνας στα σπίτια των υπόπτων. Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται και τρεις έφηβοι που μένουν σε πόλεις των περιοχών Rio Grande do Sul και Ceará.

Πέρα από τα στοιχεία του Προέδρου, η hacktivist ομάδα είχε στην κατοχή της δεδομένα που ανήκαν σε 200.000 μέλη του στρατού της Βραζιλίας και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πιθανότατα σκόπευαν να εκθέσουν και αυτά τα δεδομένα, για να “εκφοβίσουν και να ντροπιάσουν τα εμπλεκόμενα άτομα και ιδρύματα”.

Προκειμένου να λάβουν τις πληροφορίες, οι hackers είχαν εισβάλει σε συστήματα ομοσπονδιακών πανεπιστημίων, οργανισμών και δημοτικών συμβουλίων σε διάφορες περιοχές της Βραζιλίας (Rio de Janeiro, Paraná, Goiás, Rio Grande do Sul). Επίσης, λέγεται ότι η ομάδα είχε παραβιάσει κυβερνητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από 90 οργανισμοί δέχτηκαν επίθεση μόνο στο Rio Grande do Sul. Ανώτεροι αξιωματικοί της ομοσπονδιακής αστυνομίας εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν, επίσης, στοιχεία για πρόσθετα εγκλήματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων παράνομων διαδικτυακών αγορών. Η έρευνα για τη διαρροή δεδομένων του Προέδρου συνεχίζεται.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS