ΑρχικήUpdatesiOS 14 Digital Car Key: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητό σας με το iPhone...

iOS 14 Digital Car Key: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητό σας με το iPhone σας!

Κατά τη διάρκεια του Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) 2020, η Apple ανακοίνωσε μερικές εντυπωσιακές δυνατότητες που σχετίζονται με το Apple CarPlay στο επερχόμενο iOS 14. Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του CarPlay είναι το Digital Car Key, το οποίο θα σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας με την iPhone συσκευή σας. Επομένως τώρα δεν θα χρειάζεται να έχετε μαζί σας τα κλειδιά σας. Προς το παρόν, το 97% των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υποστηρίζουν το Apple CarPlay, ενώ παγκοσμίως το 80% περίπου των αυτοκινήτων είναι συμβατά με το Apple CarPlay. Έτσι, αυτή η δυνατότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τη χρήση των κανονικών κλειδιών, εάν βέβαια εφαρμοστεί σωστά. Κάποιος μπορεί να θεωρήσει το Apple Digital Car Key ως το κλειδί που παρέχεται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla. Λίγο πολύ θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το Tesla App για να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο μέσω κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο, η λειτουργία δεν θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε όλα τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το πρώτο αυτοκίνητο που θα υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία θα είναι η 2021 BMW σειρά 5, η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Η Apple ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του Digital Car Key θα είναι διαθέσιμη και στο iOS 13. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει το Digital Car Key να είναι συμβατό με όλα τα αυτοκίνητα. Για να το πετύχει αυτό, συνεργάζεται με τους ηγέτες του κλάδου.

iPhone-αυτοκίνητο

Πώς λειτουργεί το iOS 14 Digital Car Key με το Apple CarPlay;
Η χρήση του Digital Car Key στο αυτοκίνητο είναι πιο εύκολη από ό, τι μπορεί να φαντάζεστε. Η διαδικασία χρησιμοποιεί επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) και η πόρτα του αυτοκινήτου σας ξεκλειδώνει απλά με ένα πάτημα του iPhone σας στην πόρτα. Το Digital Car Key δεν περιορίζεται μόνο στο ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του οχήματος. Καθιστά, ακόμη, το αυτοκίνητό σας ασφαλέστερο και παράλληλα αυξάνει την άνεση. Σε περίπτωση απώλειας των κλειδιών ή του iPhone σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα κλειδιά μέσω του iCloud. Επιπλέον, η Apple σάς παρέχει την επιλογή να μοιράζεστε τα κλειδιά σας μέσω iPhone με άλλους χρήστες, εάν για παράδειγμα κάποιος από την οικογένειά σας χρειάζεται το αυτοκίνητό σας, αλλά δεν έχει τα κλειδιά. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς μπορείτε να μοιραστείτε το κλειδί σας με το iMessage. Εκτός αυτού, υπάρχει μια επιλογή για περιορισμένη πρόσβαση, όπως η λειτουργία περιορισμένης οδήγησης, η οποία είναι κατάλληλη για έφηβους οδηγούς. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δώσετε και πλήρη πρόσβαση, εάν το επιθυμείτε. Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, το iOS 14 θα έχει επίσης αποκλειστικές διαδρομές EV στο Apple Map. Η Apple συνεργάζεται με φημισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Ford για να αναπτύξει τη δρομολόγηση EV για το map app της, ενώ σκοπεύει να συνεργαστεί και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέλλον.

iOS 14 Digital Car Key

Η Apple πιστεύει ότι θα απαλλάξει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το άγχος. Η εφαρμογή Apple Maps θα αναλύει αυτόματα το τρέχον ποσοστό μπαταρίας, τον καιρό και άλλες λεπτομέρειες και θα προσθέτει στάσεις φόρτισης στη διαδρομή σας με βάση αυτά τα δεδομένα. Επιπλέον, θα γνωρίζετε ποιος τύπος φορτιστή λειτουργεί για το αυτοκίνητό σας και θα σας ζητείται να σταματήσετε μόνο στους συμβατούς σταθμούς φόρτισης. Υπάρχουν παρόμοιες εφαρμογές, όπως το PlugShare, για τον εντοπισμό των σταθμών φόρτισης Tesla, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν πρόκειται για έμπνευση της Tesla ή όχι. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, και από το βίντεο που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής φαίνεται μία λειτουργία φιλική αλλά και εύχρηστη για τους ανθρώπους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS