ΑρχικήinetΜε απαίτηση της Ρωσίας η Κριμαία φαίνεται ρωσική στο Apple maps

Με απαίτηση της Ρωσίας η Κριμαία φαίνεται ρωσική στο Apple maps

Οι ρωσικές δυνάμεις προσάρτησαν την Κριμαία από την Ουκρανία το Μάρτιο του 2014, αντλώντας διεθνή καταδίκη. Η περιοχή, η οποία έχει ρωσόφωνη πλειοψηφία, εμφανίζεται τώρα ως ρωσική επικράτεια στους Χάρτες της Apple και την εφαρμογή Weather, όταν τη βλέπουν από τη Ρωσία.

apple κριμαία

Αλλά η εφαρμογή δεν την εμφανίζει ως μέρος καμίας χώρας όταν προβάλλεται από αλλού.

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη εμφανίζονται τώρα στις συσκευές της Apple ως Ρωσική επικράτεια, ανέφερε το State Duma.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει τη ναυτική πόλη της Σεβαστούπολης ως ξεχωριστή περιοχή.

Το BBC εξέτασε αρκετά iPhones στη Μόσχα και φαίνεται ότι η αλλαγή επηρεάζει τις συσκευές που έχουν ρυθμιστεί να χρησιμοποιούν τη ρωσική έκδοση του App Store της Apple.

Η Apple συμμετείχε σε συνομιλίες με τη Ρωσία εδώ και αρκετούς μήνες για το τι περιέγραψε το State Duma ως “ανακρίβεια” με τον τρόπο που επισημάνθηκε η Κριμαία.

Η Apple αρχικά πρότεινε ότι θα μπορούσε να δείξει την Κριμαία ως απροσδιόριστο έδαφος,  μέρος ούτε της Ρωσίας ούτε της Ουκρανίας.

apple κριμαία

Ωστόσο, ο Vasily Piskaryov, πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και αντι-διαφθοράς του Duma, δήλωσε ότι η Apple είχε συμμορφωθεί με το ρωσικό σύνταγμα.

“Σήμερα, με την Apple, η κατάσταση έχει κλείσει, έχουμε λάβει ό,τι θέλαμε”, δήλωσε ο κ. Piskaryov.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία ήταν πάντοτε ανοικτή σε “διάλογο και εποικοδομητική συνεργασία με ξένες εταιρείες”.

Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει αυτή την απόφαση.

Η Google, στη δημοφιλή εφαρμογή “Χάρτες”, δείχνει επίσης ότι η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία όταν τη βλέπει κανείς από τη Ρωσία. Οι αλλαγές έγιναν τον Μάρτιο.

Όταν οι Χάρτες Google προβάλλονται από την Ουκρανία, οι χάρτες δε δείχνουν σαφή σύνορα μεταξύ της Κριμαίας και της Ουκρανίας, αλλά ούτε και σύνορα μεταξύ της Κριμαίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με την παρακολούθηση του BBC.

apple κριμαία

Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και των ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η απώλεια της Κριμαίας είναι μια βαθιά πληγή για τους Ουκρανούς. Λίγο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στις αρχές του 2014, ξέσπασε ξεχωριστή σύγκρουση στις ανατολικές περιοχές Donetsk και Luhansk, όταν οι αυτονομιστές κινητοποιήθηκαν ενάντια στο ουκρανικό κράτος.

Η Ουκρανία και η Δύση κατηγορούν τη Ρωσία ότι στέλνει στρατεύματα στην περιοχή και οπλίζει τους αυτονομιστές.

Η Μόσχα το αρνείται αυτό, αλλά αντιθέτως λέει ότι οι Ρώσοι εθελοντές βοηθούν τους επαναστάτες. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.Το BBC δε δείχνει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας στους χάρτες του, αλλά τονίζει μια διακεκομμένη γραμμή για να επισημάνει αμφισβητούμενη επικράτεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS