ΑρχικήsecurityΔιαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ για έναν καταζητούμενο hacker

Διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ για έναν καταζητούμενο hacker

Η Ρωσία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου να υποστηρίξει την έκδοση ενός Ρώσου hacker.

“Λυπούμαστε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να απορρίψει την έκκληση του κ. Burkov για την μη έκδοσή του στις ΗΠΑ”, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ σε σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

hacker

“Αυτή η απόφαση συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων του καθώς και των διεθνών υποχρεώσεων του Ισραήλ”, πρόσθεσε. “Αυτό το βήμα δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη απέρριψε μια αναφορά από τον hacker Aleksey Burkov κατά της έκδοσής του, δίνοντας το πράσινο φως για την απέλασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στις επιθυμίες της Μόσχας.

Ο hacker Burkov, ο οποίος συνελήφθη το 2015 κατόπιν αιτήματος της Interpol, είναι καταζητούμενος στις ΗΠΑ εξαιτίας μεγάλης απάτης πιστωτικών καρτών μέσω την οποίας έκλεψε εκατομμύρια δολάρια από Αμερικανούς καταναλωτές.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι συνδέεται με την ισραηλινό-αμερικανικής καταγωγής Ναάμα Ισαχάαρ, 26 ετών, που καταδικάστηκε σε επτάμισι έτη φυλάκισης για αδικήματα ναρκωτικών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την καταδίκη ως δυσανάλογη και απευθύνουν έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την απελευθέρωσή του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS