ΑρχικήUpdatesΗ Apple ανακοίνωσε το νέο macOS Big Sur στην εκδήλωση WWDC 2020

Η Apple ανακοίνωσε το νέο macOS Big Sur στην εκδήλωση WWDC 2020

Στην εκδήλωση WWDC 2020, η Apple ανακοίνωσε το νέο macOS Big Sur

Στη σημερινή WWDC 2020 εκδήλωση, η Apple ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος macOS. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο λειτουργικό ονομάζεται macOS Big Sur, και ο κύριος στόχος του είναι η βελτιστοποίηση της εμφάνισης, με σκοπό να μειωθεί η κούραση από την χρήση του λειτουργικού συστήματος.

Εκτός από αλλαγές στην εμφάνιση, το σύστημα θα δεχτεί και ορισμένες αλλαγές στη χρήση του. Για παράδειγμα, η νέα έκδοση περιέχει την επιλογή “Control Center”, η οποία βρίσκεται δίπλα στις ειδοποιήσεις, και επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν πανεύκολα τη φωτεινότητα, την ένταση του ήχου, κ.α.

Πλέον, αναλόγως από την πηγή τους, οι ειδοποιήσεις έρχονται σε οργανωμένες στήλες, αντί σε μια ενιαία λίστα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διοργανώνουν τις ειδοποιήσεις πιο εύκολα, καθώς και να σβήνουν άμεσα όσα δεν χρειάζονται. Επίσης, το νέο λειτουργικό σύστημα, προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσουμε διάφορα επιπλέον εργαλεία στο μενού ειδοποιήσεων.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η Apple προσπάθησε να βελτιώσει την εμφάνιση του λειτουργικού. Για παράδειγμα, το background στο μενού του συστήματος πλέον είναι ακόμα πιο διάφανο. Παράλληλα με την εμφάνιση του macOS, η εταιρία έκανε και αλλαγές σε πολλές από τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή “finder” ανανεώθηκε εντελώς, και πλέον είναι ακόμα πιο αποδοτική. Μερικές ακόμα εφαρμογές που έχουν βελτιωθεί, είναι: Calendar, Podcast app, Apple Music, Apple Maps, Photos, κ.α.

Μια άλλη αλλαγή στο macOS Big Sur, είναι το νέο Safari app. Πλέον, ο περιηγητής επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν το background και να ρυθμίζουν τα διαφορά tabs. Επιπλέον, προστέθηκε επιλογή για ‘Privacy Report’, η οποία φέρνει λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών.

Σύμφωνα με την Apple, η beta έκδοση του macOS Big Sur είναι ήδη διαθέσιμη για developers. Ωστόσο, η πρώτη κοινή beta έκδοση θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Η εταιρία ανάφερε ακόμα, ότι η σταθερή έκδοση του λειτουργικού, θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS