ΑρχικήinetKeen: Η νέα εφαρμογή, τύπου Pinterest, από τη Google

Keen: Η νέα εφαρμογή, τύπου Pinterest, από τη Google

Google Keen

Η Google ανακοίνωσε το τελευταίο της πείραμα, μια εφαρμογή που ονομάζεται Keen. Το Keen αναπτύσσεται από το Area 120 (“εργαστήρι” της Google που ασχολείται με τα προϊόντα της εταιρείας σε πειραματικό στάδιο) και την ομάδα People and AI Research (PAIR), που ασχολείται με την έρευνα και τον σχεδιασμό ανθρωποκεντρικών AI συστημάτων.

Το Keen είναι μια web και Android εφαρμογή (τύπου Pinterest) που θα επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν περιεχόμενο από το διαδίκτυο, να το οργανώνουν σε συλλογές και να το μοιράζονται με άλλους χρήστες.

Ο συνιδρυτής του Keen εξήγησε πώς οι χρήστες μπορούν να κάνουν ένα “keen” για οποιοδήποτε θέμα επιθυμούν, από το ψήσιμο ενός γλυκού και την παρακολούθηση πουλιών έως την έρευνα για την τυπογραφία. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας χρήστης είναι να δημιουργήσει έναν τίτλο και να προσθέσει και να αποθηκεύσει σχετικές web αναζητήσεις, κείμενα και εικόνες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Keen δεν προορίζεται να “είναι ένα μέρος για να περνούν οι χρήστες ατελείωτες ώρες περιήγησης” αλλά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιράζονται και να αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Pinterest

Για κάθε keen που θα δημιουργείται, η Google θα χρησιμοποιεί το Google Search index και λειτουργίες μηχανικής εκμάθησης για να προτείνει σχετικό περιεχόμενο.

Όσο πιο οργανωμένο είναι ένα keen (το οποίο σημαίνει να έχει και αρκετό περιεχόμενο αποθηκευμένο), τόσο καλύτερες θα είναι οι προτάσεις που κάνει η Google για αντίστοιχο περιεχόμενο.

“Ακόμα κι αν δεν είστε ειδικός σε ένα θέμα, μπορείτε να αρχίσετε να συλλέγετε και να αποθηκεύετε μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα ή συνδέσμους που θεωρείτε χρήσιμα. Αυτά τα κομμάτια περιεχομένου λειτουργούν σαν σπόροι και βοηθούν να ανακαλύψετε όλο και περισσότερο σχετικό περιεχόμενο στο πέρασμα του χρόνου”.

Σύμφωνα με τη Google, τα keens μπορούν να είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τι μοιράζονται με άλλους. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τα keens που δημιουργούνται από άλλους.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS