ΑρχικήinetZoom: Θα προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση σε όλους τους χρήστες

Zoom: Θα προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση σε όλους τους χρήστες

Zoom

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric S. Yuan, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE) σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής τηλεδιασκέψεων. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι να “επαληθεύσουν” τους λογαριασμούς τους παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες αναγνώρισης, όπως τον αριθμό τηλεφώνου τους.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε εντοπίσει μια πορεία προς τα εμπρός που φέρνει σε ισορροπία το νόμιμο δικαίωμα όλων των χρηστών στην ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών στην πλατφόρμα μας”, δήλωσε ο Yuan.

“Αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE) για όλους τους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο, είτε χρησιμοποιούν την εφαρμογή δωρεάν είτε όχι. Ταυτόχρονα, θα έχουμε τη δυνατότητα να προλαμβάνουμε και να καταπολεμούμε οποιαδήποτε κατάχρηση στην πλατφόρμα του Zoom”.

Η Zoom είχε αρχικά (27 Μαΐου) ανακοινώσει ότι η end-to-end κρυπτογράφηση θα είναι διαθέσιμη μόνο σε πελάτες που πληρώνουν συνδρομή. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή δωρεάν θα είχαν πρόσβαση μόνο σε 256-bit GCM κρυπτογράφηση.

end-to-end κρυπτογράφηση

Επαλήθευση των λογαριασμών για ενεργοποίηση του E2EE

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι χρήστες του Zoom θα πρέπει πρώτα να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους με διάφορα μέσα, όπως για παράδειγμα με τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου τους.

“Πολλές κορυφαίες εταιρείες απαιτούν παρόμοια βήματα στη δημιουργία λογαριασμών για να μειώσουν τη μαζική δημιουργία ψεύτικων accounts”, εξήγησε ο CEO της Zoom.

“Είμαστε βέβαιοι ότι με την εφαρμογή του ελέγχου ταυτότητας και με τα τρέχοντα εργαλεία μας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Report a User, μπορούμε να συνεχίσουμε να προλαμβάνουμε και να καταπολεμούμε την κατάχρηση”.

Ένα αρχικό σχέδιο κρυπτογράφησης για την προγραμματισμένη προσφορά E2EE του Zoom δημοσιεύθηκε στο GitHub στις 22 Μαΐου. Χθες, δημοσιεύτηκε μια δεύτερη ενημερωμένη έκδοση.

Η end-to-end κρυπτογράφηση στο Zoom θα κυκλοφορήσει από τον Ιούλιο του 2020

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Yuan, μια πρώιμη beta έκδοση του χαρακτηριστικού E2EE στο Zoom θα κυκλοφορήσει από τον Ιούλιο του 2020.

Οι διαχειριστές λογαριασμού θα μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν το 2EE τόσο σε επίπεδο ομάδας όσο και σε επίπεδο λογαριασμού, καθώς θα διατίθεται ως προαιρετικό χαρακτηριστικό.

Οι χρήστες του Zoom θα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν την τρέχουσα κρυπτογράφηση AES 256 GCM (προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση), η οποία, σύμφωνα με τον Yuan, είναι “ένα από τα ισχυρότερα πρότυπα κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται σήμερα”.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS