ΑρχικήsecurityΤο νέο bug των Windows 10 εξοργίζει τους χρήστες. Πόσα να αντέξουμε;

Το νέο bug των Windows 10 εξοργίζει τους χρήστες. Πόσα να αντέξουμε;

Bug Windows 10: Η Microsoft έδωσε στους χρήστες της, την αφορμή για να εγκαταλείψουν μια για πάντα τα Windows 10, οι οποίοι, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα «περνούσαν δύσκολα».

Αν και τα τελευταία bugs αποτέλεσαν ένα σοβαρό πρόβλημα, η αιτία βρίσκεται στο πως η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο και τι μπορεί να δείχνει αυτό για την αξιοπιστία του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Το νέο bug Windows 10 εξοργίζει τους χρήστες. Πόσα να αντέξουμε;
Το νέο bug των Windows 10 εξοργίζει τους χρήστες. Πόσα να αντέξουμε;

To bug εμφανίστηκε στην όλο και πιο δημοφιλή ενημέρωση Windows 10 May 2020, «ρίχνοντας» μια πολύ σημαντική λειτουργία, το Fresh Start. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν επανεγκατάσταση των Windows 10, χωρίς να χάνουν τα δεδομένα τους. Είναι ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας, ειδικά στην περίπτωση που ένα PC εμφανίσει σοβαρό πρόβλημα.

Το εξοργιστικό με το συγκεκριμένο bug, είναι ότι οι χρήστες προειδοποίησαν την εταιρεία για αυτό το ζήτημα από όταν ξεκίνησε να δοκιμάζεται η αναβάθμιση «May 2020», δηλαδή πάνω από 8 μήνες πριν.

«Ενώ πολλοί χρήστες επισήμαναν το bug στη Microsoft, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ενημέρωση May 20 χωρίς να το διορθώσει. Δεν συμπεριλαμβάνεται καν στη λίστα των γνωστών θεμάτων των Windows 10 2004,» εξήγησε το Techdows, το οποίο έφερε την είδηση στο φως.

Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, καθώς η Microsoft προσέθεσε ένα εκτενές δίκτυο των λεγόμενων «Windows Insiders» (Beta testers), οι οποίοι υποτίθεται εγκαθιστούν ενημερώσεις των Windows, παίρνοντας κάθε ρίσκο εκ μέρους του χρήστη, και, στη συνέχεια, αναφέρουν τα ελαττώματα.

Η διάσημη ιστοσελίδα των Windows, MSPoweruser, είπε ότι το σφάλμα του Fresh Start «δεν προκαλεί έκπληξη».

microsoft
Το νέο «bug» της Microsoft που έχει εξοργίσει τους Το νέο bug των Windows 10 εξοργίζει τους χρήστες. Πόσα να αντέξουμε;!

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Τον Οκτώβριο του 2018, η Microsoft κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση που διέγραφε τα δεδομένα των χρηστών, αγνοώντας για μήνες τις προειδοποιήσεις των Windows Insiders. Μετά από αυτό, η εταιρεία υποσχέθηκε να κάνει το καλύτερο που μπορεί, και το Νοέμβριο του 2019 ένας πρώην υπάλληλός της εξήγησε γιατί ολόκληρο το σύστημα ελέγχου των σφάλματων της Microsoft είναι ελλαττωματικό.

Και ερχόμαστε στο σήμερα με την τελευταία αναβάθμιση-αποτυχία, η οποία από τον Μάιο έχει επηρεάσει παιχνίδια «premium», έχει βγάλει χρήστες από τα προφίλ τους (2 φορές), έχει διακόψει τη σύνδεση στο ίντερνετ, έχει ξανά διαγράψει δεδομένα και πολλά ακόμα τα οποία έχουν ενοχλήσει εμφανώς τους χρήστες της Microsoft.

«Το πρόβλημα πλήττει τους Windows Insiders για αρκετό καιρό αλλά η Microsoft δεν έδωσε σημασία στις προειδοποιήσεις και προώθησε την ενημέρωση May 2020 χωρίς τελική διόρθωση. Μάλιστα, έχει παραβλέψει και άλλα σφάλματα που έχουν επισημάνει οι χρήστες, και δεν έχουν μπει επίσης στη λίστα των γνωστών θεμάτων,» ανέφερε το «Neowin».

Αναμφισβήτητα κάτι πρέπει να αλλάξει, και θα είναι είτε οι τεχνικές δοκιμών των Windows, είτε η επιλογή των χρηστών για λειτουργικό σύστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS