ΑρχικήUpdatesΝέα επισήμανση της 'ESRB' σχετικά με τα loot boxes σε βιντεοπαιχνίδια

Νέα επισήμανση της ‘ESRB’ σχετικά με τα loot boxes σε βιντεοπαιχνίδια

loot

Μια νέα προειδοποίηση σχετικά με τα “loot boxes” των βιντεοπαιχνιδιών, εξέδωσε ο οργανισμός Entertainment Software Ratings Board (ESRB), ο οποίος αξιολογεί το περιεχόμενο τέτοιων παιχνιδιών.

Η προειδοποίηση αφορά βιντεοπαιχνίδια που περιλαμβάνουν τυχαίες ανταμοιβές, όπως loot boxes, mystery boxes και πακέτα εικονικών αντικειμένων.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, η επισήμανση “Αγορές εντός παιχνιδιού”, που εισήχθη σε ορισμένα βιντεοπαιχνίδια το 2018, θα περιλαμβάνει και το “περιλαμβάνει τυχαία στοιχεία”.

Η προειδοποίηση θα αφορά παιχνίδια στα οποία οι παίκτες πληρώνουν με πραγματικά χρήματα και δεν γνωρίζουν ποιο ψηφιακό αντικείμενο θα λάβουν για όσα έχουν πληρώσει. Αυτό σημαίνει ότι η επισήμανση αυτή θα περιλαμβάνει τα “loot boxes, Gacha games, mystery boxes, prize wheels, treasure chest, εικονικά αντικείμενα ή πακέτα καρτών και ακόμα περισσότερα”.

Η ESRB συμφώνησε με την δήλωση της Electronic Arts (EA), ότι τα loot boxes δεν είναι τζόγος. Αντ’ αυτού, o προτιμότερος χαρακτηρισμός για αυτά είναι “μηχανικές εκπλήξεις”.

Ωστόσο, το ESRB θα εξακολουθήσει να είναι αυστηρό όσον αφορά στις προειδοποιήσεις των αγοραστών για τέτοια “μυστήρια αντικείμενα” στα βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο η νέα επισήμανση λέει “random items” αντί για ” loot boxes “. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός θέλει άνθρωποι που δεν παίζουν οι ίδιοι βιντεοπαιχνίδια, όπως για παράδειγμα οι γονείς, να είναι σε θέση να κατανοήσουν με σαφήνεια το μήνυμα στην ετικέτα.

Σύμφωνα με την ESRB, είναι σημαντικό για τους αγοραστές να “λάβουν μία τεκμηριωμένη απόφαση” πριν αγοράσουν ένα παιχνίδι, από το να συνειδητοποιήσουν αργότερα τι συμβαίνει. Η προηγούμενη επισήμανση ήταν μόνο για βασικά στοιχεία, όπως DLC. Ωστόσο, υπήρχε ανάγκη για ξεχωριστή επισήμανση που αφορά τα loot boxes.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS