ΑρχικήReviewsPINETAB: Νέο tablet με λειτουργικό σύστημα ubuntu touch

PINETAB: Νέο tablet με λειτουργικό σύστημα ubuntu touch

PINETAB: Νέο tablet με λειτουργικό σύστημα ubuntu touch

Τον τελευταίο καιρό, τα λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux γίνονται όλο και πιο γνωστά. Εκτός από τα laptops που έχουν κυκλοφορήσει με Linux, πλέον στην αγορά υπάρχουν και σταθεροί υπολογιστές οι οποίοι έρχονται με αυτό το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, οι περισσότερες φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets, συνεχίζουν να ακολουθούν την τάση του Android. Για αυτόν τον λόγο, πρόσφατα, η εταιρία PINE64 ανακοίνωσε το νέο PINETAB Tablet, το οποίο θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα ubuntu Touch.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο προϊόν θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM64, για την οποία είναι κατασκευασμένο και το ubuntu touch. Ωστόσο, αν και αυτό είναι το προεπιλεγμένο σύστημα της συσκευής, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Manjaro Linux και το GNOME 3.36.

Επιπλέον, το νέο tablet θα περιέχει:

  • Επεξεργαστής Allwinner A64 Quad Core System on chip (SoC)
  • 2GB LPDDR3 RAM, καθώς και 64GB eMMC
  • 10-inch 720p Capacitive LCD
  • 2MP μπροστινή και 5MP πίσω camera
  • Μπαταρία με χωρητικότητα 6000mAh
  • Bootable micro SD Slot
  • HD Digital Video θύρα
  • USB 2.0 και Micro USB 2.0 OTG

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PINETAB, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εκτός από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, μεγάλο ενδιαφέρον δημιουργεί και ο επιπλέον adaptor, ο οποίος περιέχει το PINETAB. Με αυτή την συσκευή, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες δυνατότητες όπως LTE και LoRa, καθώς και να συνδέσουν ένα SATA SSD με το tablet.

Αν και δεν είναι γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του PINETAB, οι χρήστες πλέον μπορούν να κάνουν preorder από την επίσημη σελίδα της PINE64. Το κόστος είναι στα $99.99, και σύμφωνα με την εταιρία, οι χρήστες που έχουν κάνει ήδη preorder, μπορούν να περιμένουν το tablet τους στο τέλος Ιουλίου.

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το touch πληκτρολόγιο, η εταιρία σας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το PINETAB με ξεχωριστό μαγνητικό πληκτρολόγιο, πληρώνοντας επιπλέον 20$.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS