ΑρχικήUpdatesLinux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που διαβάζουν και γράφουν ηλεκτρονικά βιβλία. Η διανομή αυτή προέρχεται από τη Σλοβακία, για αυτό και στοχεύει κυρίως χρήστες της χώρας, καθώς και χρήστες από την Τσεχία.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το νέο Greenie Linux 20.04, το οποίο χρησιμοποιεί τα repositories του ubuntu 20.04 LTS, ενώ παράλληλα έρχεται με το KDE Plasma desktop 5.18. Αυτή είναι και η σημαντικότερη αλλαγή σε αυτή την έκδοση.

Όπως ήδη αναφέραμε, η διανομή στοχεύει χρήστες της Σλοβακίας και της Τσεχίας, για αυτό και στην τελευταία έκδοση της έχουν προστεθεί νέες γραμματοσειρές για τις γλώσσες αυτές. Ταυτόχρονα, ο δημιουργός του συστήματος, αποφάσισε να αφαιρέσει κάποιες από τις ασιατικές γλώσσες.

Εκτός από βελτιώσεις στις γλώσσες, η έκδοση 20.04 προσφέρει και νέες δυνατότητες. Μια από αυτές, επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν άμεσα μερικά εργαλεία όπως το Focuswriter και το Caliber, τα όποια είναι χρήσιμα για διαχείριση των διάφορων βιβλίων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της έκδοσης 20.04, είναι η αντικατάσταση του Chromium με τον Firefox browser. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Chromium.  Ο παλιός browser του Greenie Linux συνεχίζει να είναι διαθέσιμος για τους χρήστες, μέσα από το snap packaging tool.

Δυστυχώς, όμως, στην νέα έκδοση του λειτουργικού υπάρχουν και μερικές αλλαγές, οι οποίες δεν αρέσκονται στους χρήστες. Μια από αυτές, είναι η αφαίρεση των custom graphical scripts. Αυτό έγινε με σκοπό να διατηρηθεί η βασική εμφάνιση του συστήματος, η οποία είναι παρόμοια με αυτή του kubuntu.

Τρόπος εγκατάστασης του Greenie Linux 20.04:

Εάν χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα ήδη, μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε στην νέα έκδοση, αφού πρώτα κάνετε ενημέρωση των πακέτων του συστήματος. Η διαδικασία είναι απλή, και μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως σε γραφικό περιβάλλον, έτσι και με το terminal.

Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης, και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα bootable USB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS