ΑρχικήinetΤο Linux είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στο Microsoft Azure

Το Linux είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στο Microsoft Azure

Azure

Τα τελευταία δεδομένα που κυκλοφόρησαν από τον Adir Ron, ο οποίος εργάζεται στη Microsoft, υποδεικνύουν ότι το Linux είναι τώρα το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στην πλατφόρμα Microsoft Azure cloud. Μάλιστα, το λειτουργικό σύστημα Linux αποτελεί πλέον το 60% της αγοράς Azure.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ακόμα και οι 100 κορυφαίοι χρήστες Microsoft, προτιμούν το Linux σε σχέση με άλλα λειτουργικά συστήματα για την ανάπτυξη των εργασιών τους στην πλατφόρμα Microsoft Azure cloud. Αυτό δείχνει σαφώς την κυριαρχία του Linux, που αφήνει πίσω του τα Windows.

Όπως όμως γνωρίζουμε, η φράση «Microsoft loves Linux» έχει σταματήσει την μάχη μεταξύ Windows και Linux εδώ και πολύ καιρό. Έκτοτε, η Microsoft συνεργάζεται με μεγάλους παίκτες των οικοσυστημάτων Linux, όπως το openSUSE και το Red Hat, για να τους φέρει στις πλατφόρμες Windows μέσω WSL.

Αυτή η κίνηση της εταιρείας να ενώσει τις δυνάμεις της με το Linux, προφανώς αποσκοπεί στο να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές. Το γεγονός ότι η μία τα πάει καλύτερα από την άλλη σε ορισμένους τομείς, ίσως συζητηθεί, όμως είναι μάλλον απίθανο να βλάψει την άλλη.

Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται στο cloud computing, το Linux έχει γίνει το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες επιχειρήσεις, για να εκτελούν τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε πλατφόρμα cloud. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα Azure cloud, το Linux αποτελεί αναμφισβήτητα το πρώτο και το πιο περιζήτητο λειτουργικό σύστημα.

Ο λόγος είναι απλός: Το Linux on Azure παρέχει υψηλή ασφάλεια, σταθερότητα και ευελιξία. Επιπλέον, το Linux σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε το επιθυμητό λειτουργικό σύστημα από μια ποικιλία σημαντικών διανομών Linux όπως οι Red Hat, OpenSUSE, Ubuntu, Debian, Oracle Linux, CentOS και CoreOS.

Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του server, τα Windows εξακολουθούν να απολαμβάνουν το μονοπώλιο στην αγορά των desktop, εξισορροπώντας έτσι τον ανταγωνισμό. Όμως σύμφωνα με την αναφορά των NetMarketShare και Statcounter, φαίνεται ότι οι χρήστες των Windows 10 έχουν αρχίσει επίσης να στρέφονται στο Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS