ΑρχικήinetH X Strike Force αφαιρεί αρκετά drivers από το Debian repository

H X Strike Force αφαιρεί αρκετά drivers από το Debian repository

H X Strike Force αφαιρεί αρκετά drivers από το Debian repository

Όλοι ξέρουμε, ότι το Debian είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί ακόμα και στα πιο παλιά συστήματα και υπολογιστές. Ωστόσο, πρόσφατα η X Strike Force (η ομάδα ανάπτυξης του Debian), αποφάσισε να αφαιρέσει αρκετά από τα παλιά drivers τα οποία ακόμα υπάρχουν στο Debian repository.

Για παράδειγμα, ένας από αυτούς τους drivers είναι ο r128, ο οποίος υπάρχει εδώ και 20 χρόνια για να υποστηρίζει τις κάρτες γραφικών ATI Rage. Κάποια άλλα από τα drivers τα οποία σύντομα δεν θα υπάρχουν στο λειτουργικό σύστημα είναι εκείνα για Mach 64, Savage, Silicon Motion, SiS, Trident, όπως και μερικά drivers των Elo touchsystems. Σύμφωνα με τις σημειώσεις για το επόμενο Debian, ο λόγος αφαίρεσης των παραπάνω drivers είναι ότι πλέον δεν αναπτύσσονται και δεν υπάρχει λόγος να μείνουν στο σύστημα, καθώς οι χρήστες δεν τα χρησιμοποιούν.

Πλέον, οι περισσότερες διανομές του Linux (όπως το ubuntu και το Manjaro) έχουν σταματήσει την ανάπτυξη των συστημάτων με αρχιτεκτονική 32bit. Ωστόσο, η κατάργηση των drivers από το Debian είναι σημαντική, καθώς το Debian είναι ένα από τα λίγα λειτουργικά συστήματα που ακόμα υποστηρίζουν πολλές από τις παλιές αρχιτεκτονικές όπως και τα παλιά συστήματα.

Δυστυχώς, αν και δεν είναι πολλοί, ακόμα υπάρχουν χρήστες που είτε για προσωπικούς, είτε για νοσταλγικούς λόγους, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν παλιό υλικό. Όμως, χωρίς τα αναγκαία drivers, οι χρήστες αυτοί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις νέες εκδόσεις του Debian. Ωστόσο, οι ίδιοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν μια από τις παλιές εκδόσεις του Debian, για να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν στα συστήματά τους. Μια άλλη επιλογή για τους χρήστες αυτούς, είναι να αποκτήσουν άλλο λειτουργικό σύστημα το οποίο ακόμα υποστηρίζει το υλικό που χρησιμοποιούν.

Αν και αρκετοί από εμάς δεν συμφωνούν με την αφαίρεση των drivers, αυτό το βήμα θα βοηθήσει αρκετά στις βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος αργότερα. Στην πραγματικότητα, όσο πιο βέλτιστη υποστήριξη έχει ένα λογισμικό, τόσο πιο δύσκολη είναι η ανάπτυξη και η συντήρηση του. Άλλο, πολύ σημαντικό μειονέκτημα του παλιού κώδικα είναι η έλλειψη ασφάλειας. Σήμερα, αν όχι το σημαντικότερο, η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια των συστημάτων μας. Για αυτόν τον λόγο, η αφαίρεση του παλιού και μη ασφαλούς κώδικα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την κατασκευή των επόμενων εκδόσεων του Debian.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS